Yüksek lisanstan dolayı nakil isteyen öğretmenler takip edilecek/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Eylül 2011 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Dinçer, TRT haberde katıldığı programda, il müdürleri ile yaptığı toplantıda gündeme getirdiği yüksek lisans ve doktoradan dolayı tayinlerin kaldırılacağı şeklinde algılanan açıklamasına açıklık getirdi.

Dinçer, günümüzde herkesin kendini sürekli yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğini ancak öğretmenlerin bu yenilemeyi yapmalarının zorunlu olduğunu belirtti. Bu çerçevede il müdürlerini, öğretmenleri yüksek lisans ve doktora yapmak konusunda teşvik etmelerini istediğini belirtti.

Bakan Dinçer şöyle devam etti

"Öğretmenlerimiz yüksek lisans ve doktora yapmalı. Ama bulundukları yerde bu imkan yoksa diğer illerde de yüksek lisans ve doktora yapabilir. Ama bu yeni dönemde bunları takip edeceğiz. Ve tayin yaptığında, görev yaptığı yeri donduracağız. Öğretmen orada o hizmeti yapacak. Ayrıca öğrenim durumundan dolayı tayin yaptığında, okula kayıt yaptıranların devam edip etmediğini takip edeceğiz. Derslerindeki başarısını takip edeceğiz.

Biz bir okula öğretmen tayin ediyorsak, orada bir hizmet ihtiyacı olduğu için tayin yapmışızdır. Biz o öğretmenle ilgili bir hayal kuruyoruz. Veli hayal kuruyor. Ufak tefek şeyler için bu hayali yıkmamalıyız. Bir kısım öğretmenlerinin nakil yapabilmek için gerçek olmayan yüksek lisans yapmalarının önüne geçeceğiz"

Video için tıklayınız. (Bu konu 37. dakikadan itibaren konuşulmaktadır.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber