ALES'e giren 1257 aday MEB tarafından yurtdışına gönderilecek

MEB tarafından, 5 Eylül'de, 2011-2012 öğretim yılında 1257 kişinin lisansüstü öğrenim bursu kapsamında yurt dışına gönderileceği duyurulmuştu. Duyuru, başvuru ve kontenjanlara yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bugün itibariyle yayımlanmıştır. Yurt dışında, yüksek lisans veya doktora yapmaya hak kazananlar dönüşlerinde; üniversiteler adına gitmiş iseler araştırma görevlisi, kamu kurumları için gitmiş iseler memur olarak istihdam edilecektir. Kılavuzun tam metni ve detaylar için başlığa tıklayınız.

17 Şubat 2010- 75 bin dolar masraf yapılan burslu öğrencileri memur yapıyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Eylül 2011 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONTENJANLAR HANGİ KURUMLAR ADINA VERİLMEKTEDİR?

Kılavuzda Üniversiteler adına 1000,
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü (TPAO) adına 87,
TCDD adına 80,
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü adına 12,
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü adına 37,
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü adına 39,
Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) adına 2 olmak üzere,
toplam 1257 adet lisansüstü bursu tahsis edilmiştir

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Adayların seçiminde 2008-ALES-Aralık, 2009-ALES-Mayıs, 2009-ALES-Aralık, 2010-ALES-Mayıs, 2010-ALES Aralık ve 2011-ALES Mayıs sınav sonuçlarından en yüksek olanı esas alınacak ve tercih edebileceği programın aday kabul ettiği puan türünün en az 70 olması istenecektir.

Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması "dört üzerinden 2.75", "on üzerinden 7,00 ", "yüz üzerinden 70,00 " veya daha yukarı olması gerekmektedir.

Başvuruya esas doğum tarihinin:
- Bayan adaylar için 1983 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olması,
- Erkek adaylar için 1985ve daha sonraki yıllarda doğmuş olması;

(alanı ile ilgili (tezli veya tezsiz) yüksek lisans derecesine sahip olanlar veya askerliğini yapmış erkek adaylar için 1983 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olması esas alınacaktır.)

VERİLEN BURS KARŞILIKLIDIR, ZORUNLU HİZMET VARDIR

Verilen burs karşılıklı olup bursu alan aday, yurt içinde resmi-burslu öğrenim göreceği süre kadar, yurt dışında ise, resmi-burslu öğrenim göreceği sürenin iki katı kadar zorunlu hizmetle yükümlüdür. Adaylar, bu yükümlülüklerini adına burs kazandıkları yükseköğretim kurumlarında / kurumlarda veya bu kurumların uygun göreceği diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yerine getireceklerdir.

Eğitimlerini tamamlayan adaylar dönüşlerinde, adına gittikleri kamu kurumlarında uzman personel olarak istihdam edilmektedir.

YERLEŞTİRMEDE SÖZLÜ SINAV YOK

Kontenjanları ÖSYM bugün ilan etmiştir. Her bir kontenjanda,
- kontenjanın tahsis edildiği üniversite,
- yüksek lisans yapılacak alan konusu,
- istenen ALESD puan türü,
- Hangi lisans veya yüksek lisans programı mezunlarının başvurabileceği,
- Gidilecek ülke bilgisi,
yer almaktadır.

Yerleştirme ÖSYM tarafından, ALES puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

İŞTE KILAVUZ

Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY): Adaylardan Tercih Alınması


KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

2011 yılında 1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan tercih alınacaktır.

Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere tercih yapacak adaylar, tercihlerini 19-26 Eylül 2011 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklardır. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

Bu amaçla hazırlanan YLSY-2011/2 Kılavuzu, 19 Eylül 2011 tarihinden itibaren yayımlanacaktır. Kılavuz ayrıca basılmayacak ve dağıtılmayacaktır.

YLSY-2011/2 Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adayların, yerleştirme işlemine alınabilmeleri için, yerleştirme ücretini ilgili banka şubesine yatırmış, tercih işlemlerini elektronik ortamda yapmış olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber