550 kişi Başbakanlığın rutin bir onayını bekliyor

2011/1 KPSS tercih işlemlerinde Sosyal Güvenlik Kurumunun 2 bin kadrosu yer aldı. Yerleştirme işlemleri bilindiği üzere 7 Temmuz'da açıklandı. Adaylar ise 20 Temmuz'dan itibaren belgelerini kuruma vermeye başladı. Ancak tüm adayların göreve başlayabilmesi için, işlemlerine çok önceden başlanan çok rutin bir işlemin tamamlanması/ tekemmül ettirilmesi gerekiyordu. 550 kadro için bir dolu/boş kadro kararnamesi adlı bir kararname yayımlanması gerekmektedir. Bu konudaki hazırlık çok önceden Başbakanlığa ulaşmasına rağmen, gerekli Bakanlar Kurulu Kararı henüz yayımlanmamış ve bu nedenle de 550 kişi hala açıkta beklemektedir. Başbakanlığın ilgili birimi gerekli rutin incelemeyi yapıp artık bu adayların sıkıntısına son vermelidir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2011 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS yerleştirmeleri ile Sosyal Güvenlik Kurumuna atanan 550 aday, Ağustos ayı başından bu yana, ne zaman atanacağını memurlar.net forumlarında tartışmaktadır.

Bu kişilerin bir kısmı görevine başladı ama 550 aday hala başlayamadı. 550 aday, 20 Temmuz'dan sonra belgelerini vermiş olmalarına işe başlayamamıştır.

Bunun nedeni küçük teknik bir işlem... Başbakanlık, bir çok kuruma ait kararnameyi yayımlamasına rağmen, SGK'ya ait dolu/boş kadro kararnamesini hala yayımlamamıştır.

Kasım ayı KPSS tercih işlemleri yaklaşmakta olup, bu adaylar bir an önce işe başlayıp hayat kurmak istemektedir. Bu nedenle, Başbakanlık bürokratlarının gerekli hassasiyeti gösterip, rutin bir işlem olan kadro kararnamesi üzerindeki incelemesini tamamlaması ve yürürlüğe girmesi için Resmi Gazeteye göndermesi uygun olacaktır.

Adayların tepkilerini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber