Başbakanlığın, rutin dolu/boş kadro kararnamesi yayımlandı

21 Eylül 2011 tarihinde yayımladığımız bir haberde, 2011/1 KPSS ile yereleşen ancak Başbakanlığın onayı geciktiği için mağdur olan SGK personel adaylarını haber konusu yapmıştık. Haberde yer alan mağduriyeti gideren kadro kararnamesi 4 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Buna göre kısa bir süre içinde, SGK'ya atanmış olup da atama bekleyenlerin atama işlemleri tekemmül edebilecektir. Kararnamede yer alan diğer değişiklikler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ekim 2011 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TAŞRA

İçişleri Bakanlığı boş kadro değişikliğinde 259 adet 1. derece şube müdürü kadrosu almıştır. Bu düzenleme, görevde yükselmeye yöneliktir. bakanlık ayrıca 8 ve 9. derecelerden 893 adet VHKİ kadrosu almıştır. Bu işlem de memurlara VHKİ kadrosu dağıtılacağı anlamına gelmektedir.

MALİYE BAKANLIĞI TAŞRA

Maliye Bakanlığı memur, şoför gibi kadroları iptal etmiş, bunun yerine 5435 VHKİ kadrosu almıştır. İçişleri Bakanlığında olduğu gibi Maliye Bakanlığının da VHKİ kadrosu dağıtımı yapacağı anlaşılmaktadır.

SAĞLIK BAKANLIĞI MERKEZ

Bakanlık merkez için 55 başmüfettiş kadrosu almıştır. Bu düzenleme, kıdemi yüksek olan personelin başmüfettiş kadrosuna atanacağını göstermektedir. Bakanlık ayrıca yine merkez teşkilatı için 24 şube müdüür kadrosu almıştır.

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA

Bakanlık taşra için 10. dereceden 900 memur, 450 VHKİ kadrosu almıştır. ayrıca çeşitli derecelerde 40 klinik şefi ve 20 klinik şefi yardımcısı kadrosu alınmıştır.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI GELİR UZMAN YARDIMCISI KADROSU ALDI

Gelir İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatına 8. dereceden 262 adet, taşraya ise yine 8. dereceden 2 bin adet gelir uzman yardımcısı kadrosu almıştır. Kadroların 8.derece olması, Gelir İdaresi Başkanlığının kısa vadede KPSS ile Gelir Uzman yardımcısı alacağını göstermektedir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

Taşraya 6. dereceden 544 memur ve 7. dereceden 268 adet kadro alınmıştır. Bu düzenleme sayesinde, 2011/1 ile kuruma yerleşen ve atama bekleyenlerin atamaları yapılabilecektir.

DİĞER KURUMLAR

Kararnamede ayrıca Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, DMİ, TUİK, ÖİB, TİKA, AOÇ, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kurumlarının dolu/boş kadro düzenlemeleri yer aldı.

Kararnameyi görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber