MEB Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı sorularına itiraz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ekim 2011 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB tarafından yapılan müdürlük ve müdür yardımcılığı sınav soruları yayımlanmıştır. Sorularla ilgili bir çok konu konuşulmakla beraber sorulara itiraz için süreç başladı. İtirazın 5 iş günü içerisinde yapılması gerekmektedir.

İtiraz için T.C.Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin 5495218/5001 numaralı hesabına 10(on) TL yatırılması gerekmektedir.

Başvuracak adayların başvuru dilekçeleri ile beraber banka dekontunu, Sınav Hizmetleri Dairesi Başkanlığı- 06500 Teknikokullar /ANKARA adresine en hızlı yöntemle (APS, KARGO?ile) göndermeli yada direkt kuruma teslim etmelidirler.

Örnek dilekçe ve tarafımca ilk incelemede tespit edilip gönderilecek olan soruları sizlerle paylaşıyoruz.

MEB YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

(Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığına)

02.10.2011 tarihinde yapılan Eğitim Kurumları Müdürlük sınavında sorulan aşağıdaki soruların açıklanan nedenlerle iptali hususunda gereğini arz ederim.

A Kitapçığı

36.soru:

İl Özel İdaresinin karar organı sorulmaktadır.

Sınav konuları içerisinde 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu yar almadığından bu soru Türk İdare Sistemi ve Protokol Kuralları kapsamında sorulduğu iddia edilse bile adayları yanıltabilecek niteliktedir.

Bu sorunun ana kaynağı 5302 sayılı Kanun olduğundan kapsam dışı olması nedeniyle iptali gerekmektedir.

69.soru:

Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğine göre aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? Şeklindedir.

Doğru cevap olarak: D)Üst Disiplin amirleri tarafından ilk disiplin amiri sıfatıyla verilmiş disiplin cezalarına itiraz, bu amirlerin ilk disiplin amiri olan üstüne değil, doğrudan ilgili disiplin kuruluna yapılır.

Şeklindedir.

Her ne kadar konu ile ilgili mevzuatta ?Üst disiplin amirleri tarafından yukarıdaki fıkrada açıklandığı tarzda ve ilk disiplin amiri sıfatıyla verilmiş disiplin cezalarına itiraz varsa bu amirlerin ilk disiplin amiri olan üstüne yoksa ilgili disiplin kuruluna yapılır.?

Şeklinde ise de;

6111 sayılı yasa ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklikte;

? Madde 135 ? (Değişik: 13/2/2011-6111/113 md.)

Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir. ?

Şeklindeki değişiklikle disiplin amirlerine itiraz kaldırılmış itirazlar disiplin kuruluna bağlanmıştır.

Kanun hükmüne aykırı ifade bulunan ve yönetmelikte kanuna uygun düzenleme yapılmayan bir konuyu içeren bu sorunun iptali gerekir.

Soru 92.

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'ne göre, ?okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları kaç yaşından büyük olmamalıdır.?

Şeklindedir.

Bu konu ile ilgili yönetmelik hükmü YİRMİ şeklindedir.

Fakat Danıştay kararı gereği bu hüküm iptal edilmiş ve değişiklik öncesi olan Oniki olan sınırın Yirmi olması mahkemece uygun görülmemiştir. Cevap olarak de Oniki belirlenmiştir.

Bu durumda idarenin yönetmelikte değişiklik yapması kaçınılmaz olduğu halde bir düzenleme sınav dönemine kadar yapılmamıştır.

Bu nedenle adayların cevap olarak Oniki yada Yirmi olarak işaretlemeleri muhtemeldir. Bu nedenle bu sorunun da iptal edilmesi gerekir. Bugün başbakanlık mevzuatından dahi konuyu takip eden bir kişi cevabın 20 olduğu sonucuna varacaktır. İdarenin kusurunun adaylara yüklenmemesi ve sorunun iptali gerekir.

04/10/2011

Maksut BALMUK

Adres:?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber