90 bin memur alınacağı açıklaması inandırıcı değil, çünkü;/ Video

Her yıl olduğu gibi, merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısının Meclise sevki sırasında, bir sonraki yıl 100 bin veya 90 bin memur alınacağı yönünde, bakanlarca açıklama yapılır. Bu açıklamaların dayanağı; bütçe kanunlarında yer alan, bir önceki yıl ayrılan memur sayısının yüzde 50'si oranında memur alımı yapılacağı, yönündeki düzenlemedir. Ancak, eğer açıklamanın muhatabı memur alımını bekleyen adaylar ise bu adayların hiçbiri bu açıklamalara inanmamaktadır. Dolaysıyla, bu şekilde açıklama yapması siyaseten dahi doğru değildir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2011 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl, çok sayıda tepki gösterilmesine, yapılan açıklamaların siyaseten dahi yanlış olduğunu belirtmemize rağmen, aynı türden açıklamalar yapılmaktadır. Daha önce Sayın Hayati Yazının yaptığı açıklamaları bu kez Maliye Bakanı Şimşek yapıyor. Her iki Bakanın da yeterli bilgi biriikimine sahip olmadan, adayların psikolojik durumlarını gözönüne almadan bu açıklamaları yaptıklarını düşünüyoruz.

Bu açıklamalar yanlıştır. Zira 2012 yılında 3 milyona yakın adayın KPSS'ye girmesi beklenmektedir. Birbirinden farklı yüzlerce bölüm mezunu, memur olmayı hayal etmektedir. 90 bin veya 100 bin memur alınacak dendiği zaman, ÖSYM'nin yürüttüğü merkezi memur yerleştirmesi ile 90 bin memur alınacağı anlaşılmaktadır. Bakanlar, yaptıkları açıklamanın bu şekilde anlaşılacağını bilmeden konuşmakta ve boş yere beklenti yaratmaktadırlar.

Oysaki; tahmini olarak söyleyecek olursak; 2012 yılında, 40 bin civarında öğretmen, 10 bin civarında polis, 10 bin civarında kariyer meslek mensubu alınacaktır.

Dolaysıyla, ÖSYM'nin yürüttüğü merkezi yerleştirmelerde alınacak memur sayısı her yıl olduğu gibi 30 bin dolaylarında olacaktır.

Maliye Bakanını, sayın Hayati Yazıcı'nın, yaptığı hatayı tekrarlamamalıdır. Sayın bakanın danışmanları ve bürokratları da, "medyada çıkacak haber sayısı ancak bu şekilde artar" yaklaşımıyla, bakanı yanlış yönlendirmemelidir. Aslolan kamuoyunu doğru bilgilendirmek olmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber