Memur alımında yine yüzde 50 sınırlaması

Devlet, 2011 yılında tarihi bir karar aldı ve sözleşmeli personel olarak çalışanlara memur kadrolarına atanma hakkı verdi. Buradaki en büyük soru şu idi: Bu adım siyasi bir karar mıydı, yoksa uzun süreli bir planlamanın sonucu muydu?... Memur kadrolarına ancak bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde 50'si oranında atama yapılabileceği yönündeki düzenlemenin, Maliye Bakanlığınca hazırlanan, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısında aynen yer aldığı düşünüldüğünde, bu sorunun cevabı şu şekilde olmaktadır. Devletin uzun dönemli personel planlaması bulunmamaktadır. Personel sorunu kısa vadeli siyasi ihtiyaçlara göre düzenlenmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ekim 2011 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur kadrolarına atama sayısında sınırlama bulunmaktadır.

Memur yerine sözleşmeli personel istihdamının yaygınlaşmasının ana nedeni ise Bütçe Kanunlarında yer alan, bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde 50'si oranında atama yapılabileceği yönündeki düzenlemedir. Bu sınırlamadan dolayı, kurumlar; memur kadrosu yerine sözleşmeli personel almaya yönelmektedir.

Son 8 yılda yaygınlaşan sözleşmeli personel alımının yaratmış olduğu sorun ise 2011 yılı Haziran ayında çıkarılan bir KHK ile çözümlenmişti.

Ancak, kurumların memur alımına sınırlama getiren düzenleme, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda aynen yer almıştır. Bu düzenleme nedeniyle, sözleşmeli personel alımı yeniden yaygınlaşacak ve bir sonraki seçim döneminde herkes yine kadro talep edecektir. Bu fasit döngünün artık kırılması gerekmektedir. Personel planmasına müdahele eden Maliye Bakanlığının bu girişimlerine artık birilerinin Yeter demesi gerekmektedir. Bu konuda en büyük görev Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'e düşmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber