Başbakan Erdoğan ve Melih Gökçek böyle söz vermişti

4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 632 sayılı KHK, sadece 4/B ve 4924'e tabi sözleşmeli personeli sevindirdi. Başbakan Erdoğan, seçim öncesinde sorulan sorulara şu şekilde cevap vermişti: "Kim sözleşmeliyse, nerde çalışıyorsa, bu noktada hepsini çözerek bu işi bitirmiş olacağız"... Ancak bu iş çözülemedi. Zira bürokratlar, bu açıklamaya karşın, belediye ve il özel idarelerinde çalışan sözleşmeli personeli kapsam dışında bıraktı. Oysaki belediye ve il özel idarelerinde, en kritik birimlerde, sözleşmeli personel görev alıyor. Bir çok önemli projeye imza atan bu personel, daha önce fahri imam hatiplere, Kızılay işçilerine, Tarım Bakanlığı danışmanlarına tanınan hakkın kendilerine de tanınmasını istiyor. İşte Başbakan Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in verdiği sözler...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2011 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan seçim öncesinde, Samanyolu Haber'de soruları cevaplıyor. Spiker, sözleşmeli personele kadro hakkının kimleri kapsadığını soruyor. Erdoğan çok açık bir şekilde "tümünü, hepsini, nerde ve hangi kurumda varsa tüm sözleşmeliler kadroya geçecek, bu endişe kafalardan silinecek" diyor.

İşte Başbakan Erdoğan'ın sözleri...

Başbakan Erdoğan seçim öncesinde bu kez CNN Türk Televizyonuna çıkıyor. Bu kez düzenleme yapılmış ve memurlar.net düzenlemenin 5393'lüleri kapsamadığı konusunda uyarı haberini yapmıştı. CNN Türk spikeri, bir web sitesi diyerek memurlar.net'in bu açıklamasına atıfta bulunuyor ve "belediye sözleşmelilerinin durumu ne olacak?" diyor. Başbakan Erdoğan bu kez, içinde belediye sözleşmelilerin de olduğu 105 bin personelin durumunun seçim sonrasında ele alınacağını belirtiyor. Bu açıklamada Başbakan "İnşallah seçim sonrasında bu 107 bin personelin atamalarını gerçekleştireceğiz" diyor. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in verdiği sözleri hatırlatmak istiyoruz. Gökçek, belediye sözleşmelilerinin kapsam dışında kaldığını hatırlattıktan sonra "Bugün Başbakan Erdoğan da müjdeyi verdi. İnşallah hem KİT'ler de hem de belediyelerde çalışan sözleşmeliler kadroya geçecek" diyor.

İşte Gökçek'in o açıklamaları...

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMALARI

Yukarıdaki Videoları izledikten sonra, hala bu söz verildi mi, verilmedi mi diye konuşmak gereksizdir.

Bu sorunu çözmenin en pratik yolu, yetki Kanununa dayanarak KHK ile sorunu çözmektir.

Yetki Kanunu, 3 Mayıs 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu yetkinin son olarak kullanılabileceği tarih 3 Kasım 2011'dir.

Daha güvenceli bir istihdam şeklinde çalışmak, bu personele çok görülmemelidir. Zira belediyelerde en önemli birimlerde bu personel görev yapmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber