Sokak kağıdı toplayan çocuklar ve Van'a yardım

Kadıköy Belediyesi gelen yardım paketlerini paketlemek için, dün koli arıyordu, ... Twitter'da yer alan bilgilere göre, sokakta kağıt toplayan cocuklar, çok sayıda koli toplayıp getirip, ihtiyacı gidermiş... Tüm Türkiye, Pazar günü yaşanan Van depreminin yaralarını elbirliğiyle sarmaya gayret ediyor. Ancak özellikle Erciş'te yaşanan büyük yıkıma kamu kurumlarının yetişmesi biraz daha zaman alacak gibi görünmektedir. Bölgede olan gazetecilerin ve vatandaşların twitter'daki paylaşımlarına göre bir çok insan şuan evsiz kalmıştır. Yarından itibaren ise Van ve çevresini soğuk hava saracak. Tüm ziyaretçilerimizi, karınca kararınca yardıma davet ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2011 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖZ DOLDURAN HABERLER

* Kadikoy Belediyesi dün koli ariyordu, gelen yardım paketlerini paketlemek için... twiter'da yer alan bilgilere göre, sokakta kağıt toplayan cocuklar, çok sayıda koli toplayıp getirip, ihtiyacı gidermiş...

* LCW Van'daki şubesini kapatıp, tüm giysileri halka dağıttı. Ayrıca özel çocuk montu ürettirip bölgeye yolluyor.

YAPILMASI GEREKENLER

Şu an hala çalışma yapılmayan enkazlar var. İnsanlar evlerinin önünde, akrabalarının bedenlerinin çıkarılmasını bekliyor.

Çocuklarını, annelerini, akrabalarını ve birikimlerini kaybeden insanlar şu an tepkili. Kar yağışı ile birlikte insanlar daha da duygusal olacak.

Çarşamba'dan itibaren hava soğumaya başlayacak. Bölgedeki gazeteciler, kurulan çadırların Van soğuğuna dayanamayacağını belirtiyor. Bu nedenle özellikle battaniye ve kışlık elbise ihtiyacı had safhada... Kışlık elbise ve çadır gönderebilecek vatandaşlar, kolilerin üzerine, içeriğini yazarak ücretsiz gönderim yapan PTT Kargo gibi firmaları kullanabilirler. Erciş nüfusu 150 binin üzerinde halk sokakta ve gelen battaniye sayısı 34.310...

NASIL YARDIM EDEBİLİRİZ?

CEP MESAJLARI

İHH İnsani Yardım Vakfı : VAN yazarak 3072 göndererek İHH hesaplarına 5 tl bağış yapabilirsiniz

Kızılay: 2868'e tüm operatörlerden bir boş kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabiliyor.

YARDIM HESAPLARI:

Başbakanlığın açtığı hesaplara yardım yapmak için tıklayınız.

Belediyeler bünyesinde yardım toplanıyor. Bu yardımların kolilenmesine bizzat yardımcı olabilecek kişilere ihtiyaç var.

Van'a yardıma dair daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber