4. Hemşirelik Öğrencileri Kongresi Ordu'da yaplıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 4.'sü yapılan Türkiye Hemşirelik Öğrencileri Kongresi, 51 ilden 800'ü aşkın hemşirelik öğrencisi ve akademik kariyerdeki öğretim üyelerinin katılımıyla Ordu'da toplandı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Garnizon Komutanı Kıdemle Albay Nevzat Yıldız, sivil toplum kuruluş temsilcileri, 51 ilin Sağlık Meslek Yüksek Okulu hemşirelik öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Barışdiren, hemşirelik görevinin kutsallığına değindi. Özveri ve çalışkanlığı ile hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen ve hemşire adaylarına seslenen Prof. Dr. Barışdiren, "Bu meslekte edindiğiniz tecrübeler bilim çağı olan bu 21. yüzyılda en büyük sermayeniz olacaktır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından "Sanat ve Hemşirelik" konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak GATA Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nur Şenel ve Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Deniz Şelimen katıldılar. GATA Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nur Şenel, hemşireliğin gerçek bir sanat olduğunu belirterek, "Bu sanatın ayrı bir mana derinliği vardır" diye konuştu. Prof. Dr. Nur Şenel, şöyle devam etti:

"Hemşirelik, bilim ve sanattan oluşan ayrı bir bilimdir. Her sanat eserinin bir mana içeriği vardır. Ancak hemşireliğin ayrı bir mana içerik ve derinliği vardır. Hemşire üretken olmalıdır. Sentezde, sonuca ulaşmada, sevgide, veri toplamada, hasta veya sağlıklı bireylerle olan paylaşımların hepsinde üretken olmalıdır."
Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Deniz Şelimen'de panelde hemşireliğin önemini anlatan şiirler seslendirdi.
Kongrenin öğleden sonraki bölümünde ise Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencileri arasında 'Türkiye'deki hemşirelik eğitimi ile Avrupa Birliği hemşirelik eğitimi karşılaştırılması" üzerine panel düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber