Öğretmenlerin özür grubu tayinleri yılda kaç kez yapılacak?/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer TV8'de Erkan Tan'ın programına konuk oldu.

Özür grubu mağdurları soruyor.

Ben şimdi yerleşik ve alışılmış sorular üzerinden değil, sistem sorunları üzerinden cevap veriyorum. Tayinleri yapıyoruz zaten. Yılda 2 kez yapılıyordu. Kanun çıktı, şimdi 1 kez yapacağız.

Hepimiz eğitim sisteminin niteliğinden şikayetçi değil miyiz? Velisi, öğrencisi, herkes şikayet ediyor. Eğitimin en temel fakötür öğretmendir. 1- Öğretmen niteliği geliştirilecek. 2- Öğrenci ile yüzyüze olmalı.

Şimdi ben size soruyorum. Öğrencinin karşısına bir öğretmen çıkarıyorsunuz. Ama 2 ay sonra öğrencinin karşısına başka bir öğretmen çıkarıyorsunuz.

Her yıl çocuğunuzun öğretmeninin değişmesini ister misiniz? Bir öğretmenin değişmesi öğrenciye en iyi ihtimalle bir ay kaybettirir. Eğer soruyu doğru sorarsanız, Türkiye'nin iyiliğini düşürürsünüz.

MEB'de 70 binden fazla öğretmen kendi kadrosunda görev yapmıyor. Başka bir okulda, kurumda görev yapıyor.

Ben formül arayışı içerisindeyim. Ama kamuyou şunu bilmeli. Bir tercih yapmalıyız. Bir öğretmen eşinden 4 ay ayrı kalacak, bir öğrenci öğretmeni değiştiği için 30-35 gün eğitime alışamayacak. Neyi tercih edersiniz?

Sözcü veya diğer muhalefet, sorumluluğu olmadan konuşuyor. Ama ben Milli Eğitim bakanıyım. Benim sorumluluğum var.

Öğretmenlerimizden şunu rica ediyorum. Terörde, uluslar arası rekabette geri kalmışlıkta eğitim sorunu vardır. Bunu çözmenin yolu iyi eğitimden geçer. Herkes bunu düşünmeli. Yüzde 98'i bu şekilde çalışıyor zaten.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber