Karadeniz'de istavrit bereketi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2011 12:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Karadeniz'de bereketli geçen hamsi avı sonrasında kıyı balıkçılarının yüzü son günlerde avlanan istavritle gülmeye başladı.

Gemilerçekeği Balıkçı Barınağı'nda kıyı balıkçılığı yapan Hakkı Temiz (41), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıyı balıkçılarının mevsimlik balık avlayabilmek için denize ağ attığını, bu dönemde ise genelde istavrit ve mezgit avlandığını söyledi.

Bu sezon Karadeniz'de bol miktarda hamsi avlandığını, ancak son günlerde hamsi sürülerinin Türk karasularından ayrılarak Gürcistan ve Rusya karasularına gittiğini anlatan Temiz, ''Hamsi ile birlikte büyük av tekneleri ve takımlar da Hopa sınırına kadar gitti. Bunların bazıları izin alarak Gürcistan ve Rusya karasularında avlanacaklar. Av teknelerinin buralardan uzaklaşmasıyla birlikte mevsimlik balık avı miktarında da artış yaşandı. Son günlerde bol miktarda avlanan istavrit sayesinde kıyı balıkçılarının yüzü de gülmeye başladı'' dedi.

Yaklaşık 25 yıldır 6 metrelik teknesiyle kıyı balıkçılığı yaptığını dile getiren Temiz, şöyle konuştu:

''Biz kıyı balıkçılarının avladığı balık, ortalama 30 kiloyu geçmezdi. Bu yıl çok farklı ve heyecanlı bir sezon yaşıyoruz. Son bir kaç gündür denizde öyle bir balık var ki değmeyin keyfimize. Önceki gün 200, bugün ise 350 kiloyu aşkın istavrit avladım. Küçük teknemle tek başımına çıktığım avda 25 yıldır ilk kez bu kadar bol miktarda istavrit avlamanın şaşkınlığıyla birlikte mutluluğunu yaşıyorum.''

Temiz, tezgahlarda 5 liradan satılan istavritin kilosunu balıkçı manavlara 3 liradan verdiklerini belirterek, istavrit avının bir süre daha devam etmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber