12 Eylül İlköğretim Okulu'nun ismini sembolik olarak değiştirdiler/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2011 16:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'deki Narlıdere Demokrasi Platformu üyeleri, İl Genel Meclisi'nde 12 Eylül İlköğretim Okulu'nun isminin Erdal Eren İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesi için oybirliğiyle alınan kararının uygulanmasını istedi. Platform üyeleri, hazırladıkları "Erdal Eren İlköğretim Okulu" afişini, sembolik olarak okulun kapısına astı.

Narlıdere ilçesindeki okulun önünde toplanan, 24 sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin desteklediği platformun üyeleri, 12 Eylül 1980 askerî darbesi ve darbecilerin adlarının okullardan çıkarılması için bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen İzmir 6 No'lu Şube Başkanı ve Narlıdere Demokrasi Platformu Sözcüsü Duran Sınacı, İl Genel Meclisi'nde 1 Eylül 2010'da tarihinde, 12 Eylül İlköğretim Okulu'nun isminin "Erdal Eren", Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin "Aydın Erten" ve Yamanlar Evren Paşa İlköğretim Okulu'nun "Necdet Adalı" olarak değiştirilmesi için oybirliğiyle karar verildiğini hatırlattı. Sınacı, "Eğitim yuvaları, 30 yıldır paslı bir esaret zinciri gibi lanetli tabelaları boynunda taşıyor. Oysa o, 'Asmayalım da besleyelim mi?' diyerek daha çocuk yaştaki bir fidanın, Erdal Eren'in idam emrini veren cunta şefiydi. Onun bu sözünü talimat sayan dönemin özel mahkemeleri, binlerce insanı idamla yargıladı, yüzlercesine idam verdi. Hak, hukuk, adalet kavramları rafa kaldırıldı." şeklinde konuştu. Erdal Eren'in 3 Aralık 1980'de, 17 yaşındayken asıldığını belirten Sınacı, onu asanların günden güne tarihin kara sayfalarında yok olup gideceğini söyledi. İl Genel Meclisi'nde alınan kararı, Narlıdere Demokrasi Platformu bileşenleri olarak toplum vicdanının sesi kabul edip takdirle karşıladıklarının altını çizen Duran Sınacı, zulmün, baskının ve adaletsizliğin simgesi olan 12 Eylül'ün ve darbecilerin adlarının okullardan çıkarılmasının çok önemli bir adım olacağını vurguladı.

"Darbeciler yargılansın", "Narlıdere 12 Eylül'le yüzleşiyor" yazılı pankartlar taşıyan ve slogan grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber