Başkent'te bulunan el bombaları KKK envanteri çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2011 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Altındağ ilçesinde devriye gezen motosikletli polis ekiplerinin bulduğu üç el bombasının Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) envanteri olduğu ortaya çıktı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, gecekondu belgesinde motosikletli polis ekipleri tarafından bulunan 3 adet el bombasının Makine Kimya Endüstrisi (MKE) yapımı olduğu belirlendi.

Kurumun, üretmiş olduğu 45KFMKE-1-34-05-93 seri numaralı el bombalarının da aralarında bulunduğu 9 bin 400 adet el bombasını 1992 yılında Kara Kuvvetleri Komatanlığı'na teslim ettiği bildirildi. KKK'da 1993 yılında envanterine aldığı bu el bombalarının Jandarma Genel Komutanlığı(JGK)'na verildiği, ancak bilinmeyen bazı sebeplerden dolayı envanterde bulunan el bombalarının dışarıya çıkarıldığı kaydedildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube ekipleri, aynı bölgede geçtiğimiz Şubat ayında K.S. adlı kişinin evinin kömürlüğünde de 17 adet el bombası ele geçirmişti. Uyuşturucu madde satmak ve kaçakçılık suçlarından sabıkası bulunan kişinin evinde, ayrıca çok sayıda dolu Kalaşnikof tüfek şarjörü ve bu şarjörlere ait mermiler de bulunmuştu. Emniyet, ele geçirilen üç el bombasının daha önce bulunan 17 el bombasıyla aynı kafileden olup olmadığını araştırıyor.

Polis ekipleri, metruk binaya el bombası bırakan kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber