İstanbul'da öğrencilere zorunlu tiyatro

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2011 07:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Güngören'de bulunan tüm okullara, Kurum net yoluyla gönderilen yazıyla, her okuldan öğrencilere zorunlu bir şekilde oyun oynatılmak istenmektedir. Oyun içeriği itibariyle kaliteli olabilir, kadrosu iyi olabilir buna asla karşı değiliz. Tiyatroya da karşı çıkmamız mümkün değil.

Fakat İstanbul'da oynanan yüzlerce oyunu es geçerek bir oyunu valilik ve kaymakamlık onayı olmaksızın zoraki olarak öğrencilere oynatmak doğru değildir.

Yazıda ilgi bulunmaması onaysızlığı ispatlamaktadır.

İstanbul'da okullarda oynanacak oyunlarla ilgili onay İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki komisyon tarafından verilmektedir. Onaylar geldikten sonra okullara gelen tiyatrocular sergilemek üzere başvurmakta ve uygun görülen oyunlar oynatılmaktadır. Böylece oyun öğrencinin ayağına gelmektedir. Oynanan oyunlardan elde edilen gelirin %25'i il payı olarak gönderilmekte diğer tutar okul aile birliği ve tiyatrocu arasında paylaşılmaktadır. Okullara da bir nebze katkı sağlanmış olmaktadır.

Bu oyun bir okulda oynatılacaktır. Üstelik belirlenen takvime göre toplam 5200 öğrenciye 5,00TL karşılığında oynatılacaktır. Yani toplam gelir 26bin TL. bu gelirin ne kadarı İl payı olacaktır? Okullara buradan pay ayrılacak mıdır? Bunlar tabii ki muamma sorular.

Daha da önemlisi 5200 öğrenciden oyun parasının yanı sıra ulaşım ücreti de alınmak durumunda kalınacaktır.

Okullarda Aile Birlikleri tarafından toplanan bağışların hesabı okul müdürlerinden sorulurken bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir tiyatro için para toplanmasını nasıl emredebilir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber