Motorize kuryeyle rüşvet teslimi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Aralık 2011 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de belediyelere yönelik operasyonun Kuşadası ayağında ilginç iddialar... Çöp ihalesinde rüşvet aldığı öne sürülen Kültür ve Turizm Şube Müdürü E. U.'ya rüşvetin motosikletli bir kurye tarafından verildiği öne sürüldü. Olayla ilgili görüntüler dosyaya girdi

Ufuk TürkyIlmaz/ İZMİR

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik operasyonda ilginç görüntüler soruşturma dosyasına girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan ilk operasyonla birlikte binaları basılan Kuşadası Belediyesi'nin bazı yetkilileri raporlarda rüşvet ve irtikap iddiasıyla suçlanıyor. Soruşturma raporlarında belediyenin 11 Nisan 2011'de yaptığı çöp toplama ihalesinin geniş yer tuttuğu dikkat çekti. Polisin ihale öncesi ve sonrasını, teknik takip yapan araçlarla adım adım izlediği görüldü.

Görüntülerde iddiaya göre; çöp ihalesine giren bir firma yöneticisinin Kuşadası Belediye Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürü E. U.'ya verilmek üzere 20 bin TL rüşveti bir çantaya koyduğu, çantayı boynuna astıktan sonra motosiklete bindiği, E.U ile inşaat şirketinin şantiyesinde buluştukları saniye saniye izlendi. Dosyada ihaleye girecek firma yöneticileri C. G. ve E. E. ile Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kültür ve Turizm Müdürü E. U. ve CHP eski İzmir milletvekili Abdurrezzak Erten ve İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün ihaleden üç gün önce bir restoranda yemek yerken görüntüleri de yer aldı.

İHALE SONRASI YEMEK

İhale sonrası Başkan Altungün'ün Adnan Menderes Havalimanı'ndaki bir kafede firma yöneticileriyle tekrar bir araya gelmeleri de takip yapan polislerce kameraya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber