Öğrencilere uygulamalı kahvaltı dersi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Aralık 2011 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- ERZURUM Sağlık Müdürlüğü, dengeli beslenmeye dikkat çekmek için merkez Palandöken İlçesi'ndeki Kazım Yurdalan İlköğretim Okulu öğrencilerine uygulamalı kahvaltı dersi verdi. Öğrencilere süt, yumurta, meyve, pasta ve peynirden oluşan kahvaltılık dağıtan Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Türk toplumunun yüzde 32'sinin şişmanladığını söyledi.

Sağlık Müdürlüğü Erzurum'da 7- 11 yaş arasındaki çocuklarda dengeli beslenmenin sağlanması ve şişmanlığın önlenmesi için proje hazırladı. İlköğretim okullarında görev yapan sınıf öğretmenlerine yönelik düzenlenen dengeli beslenme eğitiminden sonra 6 ilköğretim okulunda okuyan 2 bin 950 öğrenciye uygulamalı kahvaltı dersi verildi. Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlatılan ve içerisinde süt, yumurta, pasta, peynir ile meyve bulunan kahvaltı paketlerini alan öğrencilere, dengeli kahvaltının nasıl yapılacağı öğretildi.

'TOPLUMUN YÜZDE 82'Sİ OBEZ'

Kazım Yurdalan İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle birlikte kahvaltı yapan Sağlık Müdürü Serhat Vançelik ile İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, dengeli beslenmenin önemini anlattı. Dengeli beslenmenin ilköğretim çağındaki çocuklar için önemli olduğuna dikkati çeken Serhat Vançelik şöyle dedi

Projeyle şişmanlığın önlenmesi, dengeli beslenmenin sağlanmasını amaçlıyoruz. 1998 yılına göre 2010 yılında Türkiye'de kadınlar 6, erkekler ise 8 kilogram şişmanladı. Kadınların bel çevreleri 6, erkeklerin ise 7 santimetre daha fazla kalınlaştı. Ülkemizde şişmanlık ciddi bir boyuta ulaştı. Türk toplumunun yüzde 32'sini obezite dediğimiz şişmanlar oluşturuyor.

'EN ÖNEMLİ ÖĞÜN KAHVALTI'

Sağlık adına beslenme için en önemli öğünün kahvaltı olduğunu anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de, projeyle farkındalık oluşturulmasını amaçladıklarını söyledi. Sağlık Müdürü Vançelik ve Milli Eğitim Müdürü Bilge, daha sonra sınıflarda öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber