55 bin kadının emeği güvence altına alındı/ Video

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Aralık 2011 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış "Mikrokredi uygulaması ile ülkede güvence hissi oluşarak 55 bin kadının sigorta kapsamına alınacağını söyledi. Egemen Bağış, "Mikro sigorta sayesinde haftada 25 kuruş, yılda sadece 12 lira ile insanların yarınları ile ilgili kaygıları ortada kalkacak" dedi

ŞAMİL KUCUR

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Ziya Gökalp'ın dediği gibi 'Kadın tamam olmadıkça eksik kalır bu hayat' anlayışıyla Türkiye'de de zihniyetleri değiştireceğiz' dedi. Bağış, Türkiye İsrafı Önleme Vakfınca yürütülen 'Türkiye Gremeen Mikrokredi Programı' kapsamında desteklenen 55 bin kadının emeğinin mikro sigorta kapsamına alınması nedeniyle Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Okan Üniversitesinde Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus ile farklı bir girişimi başlattıklarını hatırlatarak, Yunus'un 1974'den bu yana dünyada 600 milyon kadının hayatını değiştirdiğini dile getirdi. Türkiye'de bugün onbinlerce insanın mikro kredi sayesinde çok farklı bir noktada olduğunu dile getiren Bağış, mikro kredi sayesinde makro kalkınma sağlandığı gibi bugün mikro sigorta sayesinde de Türkiye genelinde bir güvence hissinin oturduğuna şahitlik ettiklerini söyledi.

MİKROKREDİ İLE GÜVENCE HİSSİ OLUŞTU

Egemen Bağış, mikro sigorta sayesinde haftada 25 kuruş, yılda sadece 12 lira ile insanların yarınları ile ilgili kaygılarının ortada kalkacağına dikkati çekti. 58 şehirde 78 şubeyle onbinlerce insanın bugün çok farklı noktada olduğuna işaret eden Bağış, 'Bizim kendi kültürümüzde, şiarımızda olan 'Yuvayı dişi kuş yapar' anlayışı mikro kredi ile farklı bir noktaya taşındı' dedi. Bağış, hiçbir eğitim almadığı ve ailesi yoksulluk içerisinde olduğu halde bir kadının 300 veya 500 liralık krediyle sadece kendisinin değil, ailesinin hayata bakışını değiştirebildiğini, çocuğunun umudunu güçlendirdiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber