Sayın Dinçer, okullar ödenek bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER 2011/40 nolu Genelgeyi yayımlayarak kayıt döneminde veliden bağış talebinde dahi bulunulmamasını emretmiştir. O dönemde Okullarda Bağış Kandırmaca mı? başlığıyla ele aldığımız yazıda konu ile ilgili olarak;

?Yine tatmin eden bir sonuç yok. Tamam alınmasın da 2011-2012 nasıl geçecek, kim karşılayacak okulların masraflarını buna cevap veren yok.

Bu noktada akıllara gelen soru: Bu bir kandırmaca mı?

Gelişmeler ile genelgeyi incelediğimizde okullarda bağışın kaldırılmasının amaçlanmadığını görüyoruz. Burada amaç Kayıt ve Diploma parası alınmadı, kayıt parasını tarihe gömdük diyebilmek.

Bu sonuca varamamamız için bakanlığın kayıt dönemi dışında da hiçbir veliden okula bağış talep edilmeyecektir açıklaması yapması gerekiyor. Bu noktada en küçük emare göremiyoruz genelgede.

Bu durumda ileride yetkililer okul müdürlerine diyecek ki ?kayıt parasını bitirdik ama okulların dönebilmesi için veliyi ikna edin ve sahip çıkmasını sağlayın??

Cümleleri ile konuyu açıklamıştık.

Gelinen nokta göstermektedir ki bakanlık okulları yine sahipsiz, yöneticileri de velilerle karşı karşıya bırakmaktadır.

Üstelik bu yıl işleri daha da zordur. Kayıt döneminde zorla olmasa da okul aile birliğinin kabul ettiği bağışlarla bu güne kadar okullar yürütülebilmiş, o bağışların hesabı da okul müdürlerine soruşturma yoluyla sorulmuştur.

Soruşturma geçiren müdürler doğal olarak artık veliye başvuramamaktadırlar.

Ayrıca veli de bakanlığın bu yaklaşımı sonucunda okullara bağış yapmamaktadır. Yani eller kollar bağlı. Veliler" "bakanlık bize elektrik, su, yakıt ödeneği dışında bir ödenek göndermiyor" denildiğinde daha da şüphe ile bakmaktadırlar.

Hal böyle iken okullar nasıl dönecektir? Bakanlık bu konuda bir önlem alacak mıdır? Bilen yok duyan yok.

Sayın bakanın bir çok konuda kararlı yaklaşımları görülmektedir. Atanamayan öğretmene başka iş bulsunlar, çalışan öğretmeni yeterlilik sınavına alacağız gibi niyeti ortaya koyan sözler söylemekte ve sözünün arkasında durmaktadır. Yine bağış alanı yakarım demiş ve soruşturmaları açmıştır.

Bu kararlılık karşısında sayın bakandan beklenen birkaç söz daha vardır.

?Okulların tüm ihtiyaçları bakanlıkça karşılanacak diyebilmelidir.? Bu söze bütçe yeterli gelmiyorsa açık yüreklilikle ?okullara biz yetişemiyoruz, okulların ihtiyaçları için velilerin mutlak desteğine ihtiyaç var? açıklamasını yapabilmelidir. Gerçekleri yansıtan ve geleceğe yön verecek bu cümleleri sarf etmek çok zor olmasa gerek.

Bu iki seçeneği de ifade edemeyen bir bakandan başarı ve güven beklemenin de doğru olmayacağı açıktır.

Daha önce de defaten ele aldığımız gibi okulları paradan kurtaracak her kim olursa olsun elinden öpülecek bir bakan olarak tarihe adını yazdıracağını bir kez daha belirtmek isteriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber