TOKİ'nin vekillere için yaptığı konutlara, vekilden çok TBMM çalışanı başvurdu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ'nin İncek'te milletvekilleri için yapacağı lüks konutlara vekillerden çok, Meclis'te çalışan bürokratlar, sekreter ve danışmanlar başvurdu. 3 bin başvurunun sadece 950'sini vekiller oluşturdu.

ANKARA

Nevin Bilgin

TOKİ'NİN İncek'te yeni milletvekilleri için yapacağı lüks konutlara milletvekillerinden çok, Meclis'te çalışan bürokratlar, sekreter ve danışmanlar başvurdu. Başvuru sayısı 3 bine yaklaştı. Başvuruların sadece 950'si eski ve yeni vekillerden oluşurken, geri kalan başvuruları Meclis bürokrat, sekreter ve danışmanları yaptı. TOKİ, projede sosyal alanlara yer kalmayınca yeni arsa almak için harekete geçti.

3 bin başvurunun 950'si vekil

TOKİ, bu dönem 350 milletvekilinin yeni gelmesi nedeniyle İncek'te yeni proje başlatmıştı. Gölbaşı ve İncek'te önceki dönemde milletvekilleri için proje yapılmış ancak bu ihtiyacı tam olarak karşılayamamıştı. Yine dönemin başlamasıyla birlikte TOKİ yeni milletvekilleri için İncek'te ikinci projeyi başlattı ve tanıtımın ardından başvuruları topladı. Şu anada 3 binin üzerinde başvuru olduğu, bu başvurulardan sadece 950'sinin eski ve yeni milletvekillerine ait olduğu bildirildi. Talep formunda 1 artı 1 konutlar için fiyat 115 bin TL olarak belirtilirken, 2 artı 1 konutlar için 160 bin TL, 3 artı 1 konutlar için fiyat 310 bin TL olarak öngörüldü. 4 artı 1 konut fiyatı 368 bin olurken, 5 artı 1 dubleks fiyatı 560 bin TL olarak belirlendi.

TOKİ yeni arsa aramaya başladı

TOKİ yaptığı duyuruda projenin sosyal konut projesi olmadığını bildirdi. Konutların 2 yılda teslim edilmesi bekleniyor. TOKİ, sosyal alanlar için arsa kalmayınca yeni arsa alımı için harekete geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber