Liseli kızın ölü bulunması davasında polis memuruna müebbet hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 20:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Düzce'de başı kesilmiş ve yakılmış cesedi bulunan lise öğrencisi genç kızın katil zanlısı olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Düzce Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Akçakoca ilçesi Subaşı köyünde başı gövdesinden ayrılmış ve yakılmış olarak bulunan lise öğrencisi Hatice Arı'nın öldürülmesine ilişkin tutuklu yargılanan polis memuru A.M.T. ile öldürülen Arı'nın annesi Nurşen ve babası Mehmet Arı katıldı.

Duruşmada söz alan polis memurunun avukatı Nejdet Çağlar, Arı'nın öldürülmesinin üzücü bir olay olduğunu belirterek, müvekkilinin olaydaki suçunun görevi gereği Arı'yı emniyet birimlerine veya evine götürmesi gerekirken kendi talebi üzerine Çay köyü yolu üzerinde işlek bir yerde bırakması olduğunu ifade etti.

Arı'nın cesedine ait parçaların yola 20-30 metre mesafede bulunduğunu hatırlatan Çağlar, bölgede defalarca uzman ekipler ve köpeklerle arama yapıldığını ancak ceset parçalarının bulunamadığını öne sürdü.

Çağlar, söz konusu sebeplerden ötürü cinayetin başka kişi veya kişilerce işlendikten sonra ceset parçalarının bölgeye götürüldüğünü düşündüklerini iddia ederek, müvekkilinin beraatini ya da ''ihmali davranışla kasten öldürme'' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Karar öncesi son sözü sorulan sanık A.M.T. ise, ''Suçsuzum. Beraatime karar verilmesini talep ederim'' dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Arı'ya yönelik ''cinsel istismar'' suçunu işlediği sabit olmadığından bu suçtan beraatine hükmedilen sanığa, Arı'ya yönelik ''hürriyeti tahdit'' suçunu işlediği gerekçesiyle 9 yıl hapis cezası verdi.

Sanığın çocuğa yönelik, suç delillerini gizlemek ve ortadan kaldırmak amacıyla ''kasten öldürme'' suçunu işlediğine hükmeden mahkeme, sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

-''Karar yüreğimize su serpti''-

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan ölen Arı'nın babası Mehmet Arı, adalete güvendiklerini ve adaletin suçlulara en ağır şeklide cezasını verdiğini belirtti.

''Çocuğum yerine gelmeyecek ama en azından karar yüreğimize su serpti'' diyen baba Arı, 2 yıl boyunca acı çektiklerini ancak sanığın cezasının acılarını hafiflettiğini söyledi.

Anne Nurşen Arı ise adaletin yerini bulduğunu söyleyerek, bu cezanın bile az olduğunu savunarak, ''Hiçbir şey bana yavrumu geri getiremeyecek ama en azından adalet yerini buldu. Ağırlaştırılmış müebbet bile az. Aslında idam edilecek ve bir daha böyle suçlar işlenmeyecek'' dedi.

Polis memuru A.M.T. polis ve jandarma tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılarak cezaevi aracına konuldu.

-Olay-

Sancaklar Mahallesi'ndeki evinden 5 Ocak 2010'da okula gitmek üzere ayrılan Hatice Arı'nın (14) geri dönmemesi üzerine ailesi kayıp ihbarında bulunmuş, gözaltına alınan ve Arı'nın erkek arkadaşı olduğu bildirilen M.Ş. ile polis memuru A.M.T. tutuklanmıştı.

Geçen yılın Mayıs ayında Düzce'nin Akçakoca ilçesinin Subaşı köyündeki bir fındık bahçesinde başı gövdesinden ayrılmış genç kıza ait ceset bulunmuş, Adli Tıp Kurumundaki incelemede, cesedin kayıp olan Hatice Arı'ya ait olduğu belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber