Ataması yapılmayan öğretmenlerden konser/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2011 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da, ataması yapılmayan öğretmenlerden oluşan bir koro konser verdi.

Antalya'da, ataması yapılmayan öğretmenlerin kurduğu Antalya Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'ndaki çok sayıda öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto amaçlı müzik grubu kurdu. 13 kişilik koro ve 2 koro şefi ile müzik öğretmenlerinden oluşan 7 kişilik orkestra, Antalya Kültür Merkezi'nde konser düzenledi. Konseri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve öğretmenlerin yakınları izledi. Konsere gelen davetlilere siyah kurdeleye sarılmış badem şekerleri dağıtıldı. Konser öncesi sahneye kurulan barkovizyonda, Tayfun Talipoğlu'nun atanamayan öğretmenler için hazırladığı bir program ve Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu'nun 55 bin öğretmeni atayacaklarına dair devletin planlama yaptığı şeklindeki sözlerini içeren bir video gösterildi.

Sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Cumhuriyetin ilk yıllarında en itibarlı mesleğin öğretmenlik olduğunu söyledi.

Türk Sanat Müziği eserlerinin ve günümüzdeki bazı şarkıların sözlerini değiştirerek Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenen öğretmenler 'Atamanın yolları taştan, sen çıldırttın bizi bakan. Hem hayattan hem sınavdan, aman atamadı, bakan atamadı. Biz sana kandık eğitim bakanı' sözlerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber