Havalar nasıl olacak?/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2011 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin yağışlı geçeceği, yağışların Antalya ve Muğla çevreleri ile İzmir'in Seferihisar, Urla, Menderes, Selçuk, Torbalı, Çeşme, Aydın'ın Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu (Keşişleme), akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri ile sabah saatlerinde Bozcaada ve Gökçeada'da, gece saatlerinde Marmara'nın batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya ve Muğla çevreleri ile İzmir'in Seferihisar, Urla, Menderes, Selçuk, Torbalı, Çeşme, Aydın'ın Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı, öğleden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, sabah saatlerinde Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde güney ve güneydoğu (Keşişleme), gece saatlerinden itibaren bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, sabah kıyı kesimleri, öğleden sonra bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ile İzmir'in Seferihisar, Urla, Menderes, Selçuk, Torbalı, Çeşme, Aydın'ın Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz ile sabah saatlerinde Mersin ve Adana çevrelerinin, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde bölgenin batısı, gece saatlerinde Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Zonguldak gece saatlerinde Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Kastamonu çevreleri ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer hafif sis bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber