Kredi Yurtlar Kurumu hacizle korkutuyor ama hacze gitmiyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Aralık 2011 21:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2002'den beri YURT-KUR'dan kredi alıp da ödemeyen hiçbir öğrenciye haciz uygulanmadığını söyledi. Kılıç aynı dönemde kaydı silinen öğrenci sayısını da 44 bin olarak açıkladı.

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu'ndan kredi alan ancak ödemeyenlerden hiç birisine icra takibi başlatılmadığını söyledi. Kılıç, yurt parasını ödemeyen 44 bin 929 öğrencinin ise kaydının silindiğini açıkladı.

Kılıç, MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın'ın konuya ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, Kredi Yurtlar Kurumu Kanununun 17. maddesinin ?Borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada borçlarının bir seneliği, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanır. Bu tarihten itibaren borç, mal sandıklarınca tahsil olunarak kuruma ödenir? hükmünü taşıdığını söyledi. Kılıç, ?Kurumumuz tarafından bugüne kadar herhangi bir öğrenciye, mezuna icra takibi yapılmamıştır? dedi. Kılıç, şunları söyledi:

?Hükümetimiz döneminde TBMM'de muhalefetin de katkılarıyla çıkarılan kanuna göre, üniversite mezunu kişilerin kredi borçları, sigortalı bir işe girinceye kadar ötelenmektedir. Bunun için kişinin yapması gereken tek şey, sigorta kaydı olan bir işte çalışmadığını, sadece bir dilekçeyle Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bildirmesinden ibarettir. Dolayısıyla iş sahibi olmayan mezunlardan icra yoluyla para tahsilatı gibi bir politikamız bulunmamaktadır?

2002-2011 arası 44 bin kayıt silindi

Kılıç, 2002-2011 yılları arasında depozito farkı veya yurt ücretinin ödenmemesi sebebiyle, kurum bünyesindeki yurtlardan 9 yılda 44.929 öğrencinin kaydının silindiğini belirterek, ?Kaydı silinen öğrencilerimizin talepleri halinde ve yurtlarımızda boş yer olması durumunda o öğretim yılı için iki kat depozito alınarak yurtlara yeniden kayıtları yapılmakta, öğretim dönemi sonunda kendilerine gerekli iade işlemi yapılarak normal depozito ile barındırılmalarına devam etmektedir? dedi. NEVİN BİLGİN ANKARA STAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber