Meclisin 2012'de gündemi yoğun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2011 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meclisi, yeni yılda da yoğun bir gündem bekliyor.

TBMM, 2012 yılında da yoğun bir gündemle çalışacak. 24. Dönemin ilk yılında, 2012 yılı bütçesinin yanı sıra şike ve bedelli askerlik gibi iki önemli düzenlemeyi yasalaştıran Meclis, yoğun temposunu sürdürecek.

TBMM Genel Kurulunun gündeminde uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren 77 tasarının yanı sıra TOKİ'yi ''eşit işe eşit ücretle'' ilgili 666 sayılı KHK kapsamından çıkaran yasa teklifi bulunuyor. Teklife göre TOKİ, Devlet Memurları Kanunu ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine bağlı kalınmaksızın özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda sözleşmeli personel çalıştırmaya devam edecek. Ocak ayının ilk haftasında yasalaşması beklenen teklif, Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan pilot, uçuş ve görev ekibine ödenecek tazminatları da yeniden düzenliyor.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunun Ocak ayının ilk haftalarında gündemine alacağı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu Tasarısı da yasalaşacak ilk düzenlemelerden biri olacak.

-Önemli düzenlemeler...-

Henüz Meclise sevkedilmeyen ''2B'' ve Çek Yasasında değişiklik yapılmasını öngören değişiklikler de yeni yılın ilk aylarında Meclisin gündemini oluşturacak.

Halen ilgili bakanlıkların gündeminde olan Sendikalar, intibak, yargının hızlandırılması, Van depreminin ardından gündeme gelen deprem riski taşıyan binaların yıkılmasını öngören ''Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili düzenlemelerin de yılın ilk aylarında Meclise sevkedilmesi bekleniyor.

Bunların yanı sıra yıl içinde bazı önemli düzenlemelerin de Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Bunlar arasında ekonomiyle ilgili bazı tasarılar yer alacak. AB reformu sürecinde ekonomiyle ilgili olarak eksik kalan bazı düzenlemeler, Kamu İhale Yasasının yeni baştan gözden geçirilmesi de yer alıyor.

-Geçen dönemden kalanlar-

Geçen dönemde kadük (hükümsüz) kalan, ancak Hükümetin yasama yılının başında yenilediği tasarılar da Meclisin gündeminde bulunuyor.

Bunlar arasında; ''Ticari sır, Banka Sırrı, Müşteri Sırrı Hakkında Kanun Tasarısı'', ''Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı'' , ''Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısı'', ''Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı'', ''Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'', ''Turist Rehberliği Meslek Kanunu Tasarısı'' ile ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'' yer alıyor.

Adalet Komisyonu; ''Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı'' ile ''Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısı''nı Ocak ayının ilk haftalarında görüşmek üzere gündemine aldı.

Tali komisyon olarak İçişleri Komisyonunda benimsenen ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'' da yeni yılda esas komisyon olan Adalet Komisyonunda ele alınması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber