Yerel kamu hizmetlerinde standart oluşturulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2011 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)'nün, Kalkınma Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü 'Yerel Kamu Hizmeti Standartlarının Oluşturulması Araştırma Projesi' Çalıştayı başladı. Çalıştaya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile belediye başkanları, akademisyenler ile projede görev alan bürokratlar katıldı. Çalıştay ile yerel kamu hizmetlerinde standart oluşturulması hedefleniyor.

Çalıştayda bir konuşma yapan Cevdet Yılmaz, Yerel Kamu Hizmeti Standartlarının Oluşturulması Araştırma Projesi'ni önemsediklerini belirtti. Yerel yönetimlerle hizmet standartları ile ilgili bugüne kadar bilimsel bir çalışma yapılamadığını aktaran Yılmaz, bu çalıştay ile standartların belirleneceğini kaydetti. Vatandaşa daha iyi hizmet veren bir yapı oluşturmak istediklerini aktaran Kalkınma Bakanı, Türkiye'nin her yerinde ortak bir standartta hizmet alınmasının önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz, merkezi idare ve yerel yönetimin birbirini tamamlaması gerektiğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise dünyanın her geçen gün küçüldüğüne dikkat çekerek, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye, insan hakları, demokrasi ve özgürlükleri bir imtiyaz olarak değil hak olarak gören, insanı öteleyen değil insanı merkeze alan yönetim anlayışına sahip. İşte bu yüzden Türkiye, her geçen gün büyüyen ekonomisiyle ve bugün dünyanın en saygın ve güçlü ülkelerinden biri haline geldi." dedi. Türkiye'nin, 'sorunları erteleyen anlayıştan' kurtulması gerektiğini vurgulayan Çelik, sorunları azaltan, gelecek nesillerin yükünü alan bir yaklaşım içerisinde bir yönetim anlayışını sergilemek gerektiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de merkeziyetçi yapının artık terk edildiğini, yerinden yönetim anlayışının benimsendiğini bildirdi. Kamu hizmetlerinde hesap verebilirliğe imkan sağlayan standartlarının oluşturulmasının önemli olduğunu vurgulayan Şahin, kamu hizmet standartlarının belirlenmesi ve uygulanmasının temel hedeflerinden olduğunu dile getirdi. Hükümet olarak merkezi yönetim yerine kamu hizmetlerinin yerinden yürütülmesi konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, milletin aldığı hizmet standartlarını yükseltmek ve kaliteli bir hizmete muhatap olmalarını sağlamak için gayret ettiklerini kaydetti.

TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Eyyup Günay İsbir de çalıştayın ana temasının, yerel ölçekte yürütülen kamu hizmetlerinin standartlarının belirlenmesi hususu olduğunu belirterek, çalıştayın üç ana noktada tamamlanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber