Diyanet TV için 100 personel alınacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2011 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelecek yıl yayınına başlayacak Diyanet Televizyonu'nda tüm toplumu kucaklayan ahlaki ve kültürel değerlerin vurgulandığı dizi, çizgi film ve belgeseller yayınlanacak.

DİYANET İşleri Başkanlığı, önümüzdeki yıl yayına başlayacak olan ?Diyanet Televizyonu' için farklı programlar hazırlıyor. Konu hakkında bilgi veren Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, ?Piyasada pek çok yapım var. Bunlar değişik açılardan değerlendirilebilir ama biz kendi kulvarımızda en doğrusu neyse, en kalitelisi neyse, kendimizle yarışmak ve doğrunun adresi olmak istiyoruz? dedi.

Tüm toplumu kucaklama kaygısı

Kanal kimliği üzerine yapılan çalışmaların devam ettiğini kaydeden Salman, Diyanet Televizyonu'nda cuma vaazlarının canlı olarak yayınından, tartışmalı dini konuların ekrana getirilmesi ve hac-ezan- mevlit-minare gibi konularda belgeseller hazırlanmasına ağırlık vereceklerini vurguladı.

?Gençlere, çocuklara, yaşlılara kısaca toplumun bütün kesimlerine nasıl ulaşabiliriz? Buna dair gerek çizgi filmler, gerek belgeseller hazırlamayı planlıyoruz? diyen Salman şu bilgileri verdi: ?Doğruluğu, yalan söylememeyi, dürüst olmayı, arkadaşları ile birlikte güzel geçinmeyi, komşuları ile iyi geçinmeyi tamamen bir çizgi film ortamında, dizi film ortamında, insanları sıkmadan zevkle izleyebilecekleri bir ortamda sunmak istiyoruz. Hem verdiğimiz mesajın doğru olmasına hem de bugünkü insanların ihtiyaçlarına cevap vermesine dikkat edeceğiz.?

Proje için 100 personel alınacağını bildiren Yüksel Salman, televizyon için TRT'nin, kendilerine kanal tahsisi yapacağını sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber