Depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutlar yükseliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2011 14:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Van'da depremde evleri yıkılan vatandaşların kalıcı olarak barınmalarını sağlamak amacıyla TOKİ'nin yapımına başladığı konutlar yükselmeye başladı. Van ve Erciş'te 28 bin kalıcı konut ihtiyacı ortaya çıkarken, TOKİ 4 bin konutun ihalesini gerçekleştirerek çalışmalara başladı. Van'da Bostaniçi ve Kevenli Bölgesi'nde 2 bin 128 TOKİ konutunun yapım çalışmaları devam ederken, konutların Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanıp depremzedelere teslim edilmesi bekleniyor.

Van'da meydana gelen depremlerin ardından yapılan kesin hasar tespit çalışmasının sona ermesiyle kalıcı konutları hak eden vatandaşların sayısı belli oldu. Çalışmalar sonunda 28 bin 500 kalıcı konutun yapılması gerektiği belirtilirken, evleri ağır hasar gören vatandaşlar için TOKİ, Van Merkez'de 2 bin 152 konutun yapımına başladı. İnşa edilen kalıcı konutların betonu, ağır geçen kış şartlarına karşı özel tekniklerle korunuyor.

Bostaniçi Beldesi Erek Dağı yamacında daha önce yapılan ve hak sahiplerine teslim edilmeye başlanan konutların yanında Egemen İnşaat tarafından yaptırılan 288 adet konut hızla yükseliyor. Egemen İnşaat'ın Şantiye Şefi Hakan Alkış, 288 adet konut yapacaklarını söyledi. 11 Ekim 2011 tarihinde kazı çalışmalarına başladıkları konutların 2. ve 3'üncü bloğun kaba inşaatının bitmek üzerine olduğunu ifade eden Alkış, ?Yapımını tamamlayacağımız konutları ise 7. ve 8'inci ayın sonunda teslim etmeyi düşünüyoruz. Mevsim şartları doğrultusunda betonda koruma önlemleri alıyoruz özel tekniklerle sıcak beton üretimi yapıyoruz ve de betonu özel tekniklerle koruyoruz.'?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber