Kış lastiği pazarında kar bereketi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Son haftalarda Türkiye'yi esir alan kar, kış lastikleri pazarına bereket olarak yağdı. Bayilerde kuyruk oluştu, stoklar eridi. 1.5 milyonluk kış lastiği pazarında son bir ayda 600 bin adet satış yapıldı. Yoğunluk bu hafta normale döndü.

BU yıl kış aylarının yoğun karlı geçmesi kış lastiklerine olan talebi de zıplattı. Türkiye'de bir yıl içinde satılan 10 milyon lastiğin 1.5 milyonunu kış lastikleri oluştururken, bu yıl bu rakamın yarıya yakını Ocak ayının son haftası ile Şubat ayının geride kalan bölümünde satıldı. Söz konusu dönemde 600 binden fazla kış lastiği satıldı. Lastik bayileri talebe yetişmekte zorlanırken, kuyruklar oluştu. Yetkililer, normalde kış lastiklerinin yüzde 25'inin Ocak ve Şubat aylarında satıldığını, bu yıl bu oranın yüzde 50'ye kadar çıktığını belirtti. Kış lastiklerinin fiyatları 150 TL'den başlayarak 500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Türk Pirelli CEO'su Mete Ekin ?Kar yağışlarıyla birlikte kış lastikleri satışlarının yüzde 40'ı gerçekleşmiş oldu. Bu da 1.5 milyon adetlik kış lastik pazarında 600 bin adetlik bir rakama denk geliyor. Ocak-Şubat'ta 100 milyon TL'lik lastik satıldı? dedi. Michelin Pazarlama ve İletişim Direktörü Sertan Akçagöz de ?Kış lastiği bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bayilerimizde sıra oluştugunu söyleyebiliriz? diye konuştu. Brisa yetkilileri de stokların eridiğine dikkat çekerek ?Şu anda ek talepleri yetiştiriyoruz. Popüler araç lastiklerinde sorun yok fakat popüler olmayan bazı lastiklerde stoklarımız tükendi? dediler.

Adrese teslim dönemi başladı

BRİSA, lastik değişiminde eve servis uygulamasını başlattı. www.lastik.com.tr ile tüketiciler uygun lastiği site üzerinden buluyor, fiyatını görüyor, istediği hizmetlerle birlikte randevu alıyor. Mobil hizmetle lastikler araca takılıyor. Ücretlendirme ise hizmete göre değişiyor. Mobil hizmet bedeli 40 TL. Lastik değişimi talep edilirse bu ücrete lastik söküp-takma bedeli de, yani 40 TL de ekleniyor ve lastik değişim hizmeti 80 TL'ye alınabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber