İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Koltuk kavgası mı 'mobbing' mi?

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Düzce Üniversitesi'nde geçen yılki rektörlük seçimlerindeki adaylardan biri, kadın rektöre psikolojik taciz davası açtı

Psikolojik taciz iddiasıyla mahkemeye taşınan olaylar zinciri Düzce Üniversitesi'nde geçen yıl yapılan rektörlük seçimlerinin ardından başladı. Rektör adayı olan 8 öğretim üyesi arasında o dönem Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi olan Prof. Dr. Bünyamin Dikici de yer aldı. Dikici, seçimde 96 öğretim üyesinin desteği ile en fazla oyu aldı. Ancak seçimde 55 oy alan Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, yeniden rektör olarak atandı. Rektörlük seçimi sonrasında 20 Mayıs 2011 tarihinde Prof. Dr. Dikici hakkında 'Başhekim yardımcısının istifasını yetkisi olmadığı halde kabul ettiği' gerekçesi ile soruşturma başlatıldı ve Dikici'ye "uyarma" cezası verildi. Ardından "Rektörlük makamının onayını almadan senelik izne çıktığı" gerekçesiyle Dikici hakkında 29 Haziran'da ikinci kez soruşturma açıldı. Soruşturmadan 6 gün sonra başhekimlik görevinden uzaklaştırılan Dikici, 5 Eylül'de ise görevden alındı. Prof. Dr. Dikici, yaşananların ardından Rektör Şerifoğlu aleyhine Düzce Asliye Hukuk Mahkemesi'nde "mobbing" davası açtı.

KEYFİ UYGULAMA

Dava dilekçesinde senelik izinle ilgili soruşturmanın haksız bir şekilde başlatıldığı ve görevden almanın hukuka aykırı olduğu belirtilerek, Prof. Dr. Dikici hakkında başlatılan soruşturma ve incelemelerin itibarsızlaştırma, yıpratma ve psikolojik taciz harekatı olarak Prof. Dr. Şerifoğlu'nun keyfi uygulamaları olduğu öne sürüldü. Davada, Dikici'nin kişilik haklarına hukuka aykırı bir şekilde defalarca saldırıda bulunulduğu, iddiasıyla Rektör Prof. Dr. Şerifoğlu'ndan 100 bin lira manevi tazminat talep edildi.

REKTÖR ŞERİFOĞLU: İFTİRA KAMPANYASI

Rektör Prof. Dr. Şerifoğlu, hakkında açılan mobbing davasıyla ilgili "Beni yıldırmak istiyorlar. Burada, kişinin yaptığı usulsüzlüklerle ilgili kurumun başlattığı soruşturma söz konusu, benim değil.Bu tür bir iftira kampanyası yapılacağını bekliyordum. Mobbing kavramı ne yönetim tarzımla uyuşan birşey, ne de uyguladığım birşey" dedi. Rektör Prof. Dr. Şerifoğlu hakkında 2010 yılında ise Doç. Dr. Taner Yavuz kendisine psikolojik tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber