Gelir testi işlemleri çok hızlı devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Genel Sağlık Sigortası kapsamında sosyal güvencesi olmayanlara yönelik yapılan gelir testi başvurularına ilişkin, ''İlk birkaç gün içerisinde büyük bir baskı oldu. Ancak şu anda işlemler çok hızlı devam ediyor'' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığındaki ağaçlandırma protokolü imza törenine katılan Şahin, gazetecilerin gelir testine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Şahin, konunun kamuoyuna yansıtılmasının ardından, vatandaşların kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü ve taşradaki ilgili müdürlüklere başvurduğunu belirterek, bu nedenle ilk günlerde bir sıkışma yaşandığını ifade etti.

Şu anda bir düğmeye basarak, 2 saniye içinde bir kişinin ekonomik ve sosyal statüsüyle ilgili 18 birimden hane ve kişi bazlı bütün bilgilere ulaşılabildiğine dikkati çeken Şahin, gelir testiyle ilgili sürecin iyi yönetildiğini vurguladı.

Gelir testi yapan ve çok hızlı çalışan bir sisteme sahip olduklarını belirten Şahin, zamanla ilgili sürecin gerekirse uzatılabileceğini söyledi. Şahin, şunları kaydetti:

''Vatandaşları zorluğa sokmadan bütün hizmeti verme anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Dikkat ederseniz ilk birkaç gün içerisinde büyük bir baskı oldu. Ancak şu anda işlemler çok hızlı devam ediyor. Hiçbir sorun yok. Bütün altyapımız buna uygun. Gelir testini yapacak şekilde sistemi takip ediyoruz. Zaten altyapı kuvvetli olduğu için bunu başarabileceğiz. Her aileye sosyal destek uzmanı verecek projeyi hayata geçirmek, yoksa çok kolay bir şey değil. Gelir testiyle de bunu test etmiş olduk. Sistemimiz başarıyla bu testten geçti.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber