Derse gelmeyen öğrenci SMS ile otomatik olarak ailesine bildirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2012 07:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Teknolojik eğitimin kapılarını açan FATİH Projesi'ni anlatan Bakan Dinçer ?'İki ay sonra öğrenciler, öğretmenler ve velilerle görüşerek, sistemdeki verimi bilimsel olarak ölçeceğiz? dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi'ne ilişkin akılda kalan soruları cevaplandırdı. Projeden geri dönüş olmayacağını söyleyen Dinçer, ?FATİH projesinin karşılığını alacağımızı düşünmeseydik yola çıkmazdık. Gerçek büyüme ancak sıçramayla olur. Türkiye ancak bu tür projelerle ?sıçrama' yapabilir. FATİH ile 8-10 tane dünya çapında bilişimci yetiştirseniz bu ülkemizi dünyada önemli bir konuma getirir'' dedi. Proje kapsamında okullara dağıtılan interaktif (akıllı) tahta ve tablet bilgisayarın kullanımıyla ilgili çok olumlu geri dönüşlerin alınmaya başlandığını belirten Dinçer, ?İki ay sonra öğrenciler, öğretmenler ve velilerle görüşerek, sistemin etkileri üzerine bir bilimsel çalışma yaptıracağız. Bu bilgilerle sonraki adımı tasarlayacağız. Hatta yıllara yayacağımız değerlendirmeler daha yerinde sonuçlar ortaya koyacak. Böylece eksiklerimizi tamamlayacağız'' dedi. Akıllı tahtaların yazılımın milli olduğunu kaydeden Dinçer, tahtalarla ilgili yurtdışından da talep geldiğini de açıkladı.

Eğitim fakültelerine verilecek

Kara tahta ve beyaz tahtanın da sınıflarda bulunmaya devam edeceğini ifade eden Dinçer sözlerine şöyle devam etti: ?Bu sistemi bir destek sistem olarak getiriyoruz. Öğretmenlerin ve öğrencilerin işi kolaylaşacak. Öğretmenin öğretme kabiliyeti gelişecek. Öğrenme süresi kısalacak.Eğitim Fakülteleri'ne de akıllı tahta dağıtacağız. Öğretmen adayları eğitim süreçlerinde yeni sistemi tanıyacaklar. Ayrıca 5 sene içinde 17 milyon akıllı tahta tüm okullara dağıtılacak. Anasınıfı dahil tüm sınıflarda bulunacak. Tablet ise 11 milyon öğrenciye dağıtılacak. Tabletlerin dağıtımına 5. ve 9. Sınıflara dağıtılarak başlandı. Dört yılda tüm sınıflarda okuyan (5.'ten aşağısı hariç) çocuklar tablet sahibi olacak. STAR ANKARA

VELİLER DE SİSTEME DAHİL OLACAK

Projenin velilerin çocuklarını daha yakından takip edebilmelerini sağlayacağını belirten proje koordinatörleri, ?Akıllı tahta internete bağlı olduğu için önümüzdeki dönemde derse girmeyen ya da okula gelmeyen öğrencinin bilgisi, velinin cep telefonuna SMS olarak, ?Çocuğunuz derse girmedi, okula gelmedi' şeklinde ulaşacak'' diye anlattılar. Öte yandan proje ile okullarda öğretmen ve öğrencilere sunulan hizmetler bakanlığa ait EBA ortamında vatandaşların kullanımına sunulacak. Örneğin hastanede bulunan biri de, FATİH'in okullarda verdiği hizmetten yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber