Eskişehir'de askeri araç devrildi: 2 yaralı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Çevre Yolu'nda meydana gelen kazada, buzlanmanın etkisiyle kontrolünü kaybeden bir askeri araç devrildi, 2 asker yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, yan yatan aracın sağ arka tekerleğinde denge kolu vidasının olmaması dikkat çekti.

Eskişehir Çevre Yolu Anadolu Üniversitesi mevkiinde meydana gelen kazada, askeri bir araç yolun buzlanmasının etkisiyle Tepebaşı Köprüsü altında kontrolünü kaybetti. Kaldırıma çıkan araç, buzlanmanın da etkisiyle kayarak devrildi. Aracın içerisine bulunan askerler Sinan Tombul (21) ve Müjdat Çetin'in (20) yardımına yoldaki sürücüler yetişti. Askeri aracın arkasında bulunan Nurettin Kızılay yönetimindeki 26 DA 139 plakalı araç dörtlüleri yakarak durdu. Öncelikle çevre yolundan geçen araçları durdurarak başka bir kazanın olmasının önüne geçen Kızılay, daha sonra araçta sıkışan askerleri kurtardı. Kızılay, olay anını şöyle anlattı: "Araç, köprünün altında kaymaya başladı. Daha sonra kaldırımda takla attı. Ben de dörtlüleri yaktım, durdum. Ondan sonra kurtardım ve arabadan çıkardım."

Kazayı gören vatandaşlar ise yaralı askerlere yardım etti. Olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan askerler, Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Takla atan askeri araç ise olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından incelenerek, ikinci bir kazanın olmaması için önlem alındı. Devrilen askeri aracın arka tekerleklerinde bulunan denge vidalarının sağ tekerde olmadığı dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber