Üniversiteliler artan kazaları protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'daki bir grup üniversite öğrencisi, şehirde son zamanlarda yaşanan trafik kazalarını protesto etti.

Öğrenciler, önceki gün 3'ü öğrenci 8 kişinin yaralandığı kazaya tepki gösterdi. Bu tür kazaların Erzurum'da sık sık yaşandığını ifade eden Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri, buna rağmen hiçbir tedbirin alınmadığını söyledi.

Kazaların önüne geçilmesi noktasında yetkililere seslenen konsey üyeleri, özellikle G1 ve G3 hattındaki halk otobüslerindeki tutumundan şikâyetçi oldu.

Otobüslere çok fazla yolcu alındığını savunan konsey üyeleri, ?Daha ne kadar, G3 ve G1'de pestil olacağız, daha ne kadar üniversite dolmuşlarında helak olacağız, daha ne kadar özel halk otobüslerinde canlar yanacak? Bunların hepsi Erzurum'da yaşıyor olmanın acı bedelleri mi, biz daha ne kadar bu bedeli ödemeye devam edeceğiz? Artık yeter diyoruz.? sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Sorunun çözümü için defalarca Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e müracaat ettiklerini ifade eden öğrenciler, ?Başta valimiz olmak üzere, emniyet müdürümüz, büyükşehir belediye başkanımız bu vahşete, bu canavara artık lütfen bir dur desin. Daha fazla can yanmasın, daha fazla kan akmasın, daha fazla öğrenci arkadaşımız mağdur olmasın. Kendinizi bizim yerimize ve elinizi vicdanınıza koyun! Bugün hastanede yatan canlar sizin canınız olsa, aynı şekilde mi tepki verirdiniz?? diye sordu.

Cezaların caydırıcı olmamasından da yakınan öğrenciler, ?Ne zamana kadar bu devran böyle devam edecek, ne zamana kadar vahşet yapanın yanına kâr kalmaya devam edecek? 60 bin üniversite öğrencisini temsil eden Öğrenci Konseyi olarak bu işin peşini bırakmayacağımızın altını çiziyor ve bu tür sorunlarımızı başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere bütün platformlarda dile getireceğimizi ifade ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber