Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Türkiye'nin ilk mobil üniversitesi oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Türkiye'nin ilk mobil üniversitesi ünvanına sahip oldu. Yeni nesil teknolojik telefonlarda uygulamaya konulan program sayesinde öğrenciler; nortlardan devamsızlıklara, akademik personel bilgilerinden harç bilgilerine kadar üniversite hakkında birçok bilgiye anında ulaşabilecek.

ESOGÜ Mobil Uygulaması Toplantısı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mobil uygulama hizmetini sunan Ester Elektronik Sistem Mühendislik Şirketi Elektronik Yöneticisi Necip Sadık Erdem, 3 G teknolojisi ile mobil iletişim çağının başladığını kaydederek, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin de Mobil Üniversite uygulaması ile bu sürece dahil olduğunu ifade etti. Ayrıca, Erdem, ESOGÜ Mobil Üniversite ile öğrencilerin, akademik hayatlarıyla ilgili konularda kendilerine bilgi sağlayıp rehberlik edecek ve kendi aralarında sosyal paylaşımlarda bulunmalarına imkan sağlayacak akıllı telefon uygulamasından yararlanacaklarını belirtti.

ESOGÜ Mobil Üniversite içeriği hakkında da bilgi veren Erdem, bu uygulama ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerinin, uygulamayı destekleyen cihazları kullanarak sınav sonuçları, ders programı, sınav takvimi, akademik takvim, başarı sırası, karne bilgileri, harç bilgileri, ders bilgileri, akademik personel bilgileri, duyuru ve etkinlik bilgileri, ilan tahtası, üniversite genel tanıtımı, kampus haritası, sosyal paylaşım gibi bilgilere ulaşacaklarını söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de üniversiteleri için bu uygulamanın önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Prof. Gönen, öğrencilerine bu hizmeti sağlayan ESTER firmasına teşekkür ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık'a üniversite anı tabağı takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber