2012'de bin sınav salonu kameralarla denetlenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 2011 yılında güvenlik açısından 100 sınav salonunun kamera ile gözetlendiğini, 2012 yılında ise bu sayının bine çıkartılacağını söyledi.

'2012 YGS Bilgilendirme Toplantısı' için Bursa'da olan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, her yıl Ankara'da gerçekleştirilen toplantıların, bundan sonraki süreçte daha verimli olması için bölgelerde gerçekleştirileceğini belirtti.

Sınavlardaki kopya çekme vakalarının en aza indirilmesi için 2011 yılında 100 salonun kamera ile denetlendiğini belirten Demir, 2012 yılında ise bu sayının bine çıkacağını ifade etti. Bilgilendirme toplantılarının üçüncüsünün Bursa'da gerçekleştirildiğini söyleyen Demir, toplam 6 toplantı gerçekleştirileceğini ve Samsun, Şanlıurfa, İzmir ile bu toplantıların neticelendirileceğini ifade etti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bilgilendirme toplantısının ardından Dobruca Sosyal Tesisleri'nde, aralarında ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Öztemel, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ÖSYM Bursa Sınav Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Tuncay Ertaş, ÖSYM Bilgi İşlem Daire Başkanı Yard. Doç. Dr. Halil Yeşilçimen'in de aralarında bulunduğu heyet ile biraraya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber