Van, Ortadoğu'nun en gelişmiş sağlık kampüsü olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Van milletvekilleri, mevcut hastaneler yanı sıra yapılacak olanlarla Van'ın Doğu Anadolu Bölgesi ve Ortadoğu'nun en büyük ve en gelişmiş sağlık kampüsü haline geleceğini ifade etti.

Van'ın AK Parti milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, AK Parti iktidarında sağlık alanında gerçekleştirilen olağanüstü dönüşüm ve reformların daha kaliteli hizmet sunma anlayışı ekseninde hız kesmeden devam ettiği kaydedildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından başarılı bir şekilde himaye edilen sağlıkta dönüşüm programından bütün illerin nasibini aldığı vurgulanan açıklamada, "Özellikle son yıllarda ilimizde açılan Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi Van'ı sağlık sektöründe merkez haline getirmiştir. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki alana yapılacak hastanelerle birlikte Van; Doğu Anadolu Bölgesi ve Ortadoğu'nun en büyük ve en gelişmiş sağlık kampüsü olacak." denildi.

Van'da yapımına devam edilen tesislerle ilgili bilgilere de yer verilen açıklama şöyle devam ediyor: "200 yataklı Erciş Devlet Hastanesi, 75 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi, 50 yataklı Özalp Devlet Hastanesi ve 6 daireli lojmanı, Merkez Abdurrahmangazi Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Komuta Kontrol Merkezi, 6 adet Aile Sağlığı Merkezi'nin yapımına devam ediliyor. 650 yataklı Genel Hastane, 400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 200 yataklı Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi, 100 yataklı Onkoloji Hastanesi, 100 yataklı Psikiyatri Hastanesi, 50 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 50 yataklı Başkale Devlet Hastanesi, 30 yataklı Çaldıran İlçe Hastanesi revize ek blok, 20 yataklı Bahçesaray Entegre İlçe Hastanesi, 10 yataklı Çatak Entegre İlçe Hastanesi ve 10 daireli lojmanı, 9 adet Aile Sağlığı Merkezi, 4 adet Toplum Sağlığı Merkezi'nin de yapımı planlanmıştır. Planlanan yatırımlara yaklaşık 189 milyon TL kaynak kullanılarak, 2014 yılı sonunda Van ilimize toplam 460 milyon TL'lik yatırım yapılmış olacak."

Van'ın merkez ve bazı ilçelerine Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası'nda toplam 37 uzman hekim ve 22 pratisyen hekim kadrosu açıldığı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber