Kandil tetikçileri İstanbul'da yakalandı!

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Şubat 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek için polise silahlı saldırı hazırlığı yapan PKK'lı 3 tetikçi gözaltına alındı. Soruşturmayı genişleten polis, tetikçilere eylem talimatını veren ve Kandil'de özel eğitim aldığı belirlenen R.S.'yi de yakaladı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle polise silahlı saldırı hazırlığında bulunduğunu tespit ettiği 3 kişiyi takibe aldı. Polis, Fatih, Esenler ve Sultangazi'de düzenledikleri operasyonlarda tetikçiler A.C., N.K. ve Ş.K.'yı 4 adet tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına aldı.

PKK'lı 3 tetikçiye eylem talimatı veren kişinin de R.S. olduğu belirlendi. Kandil'de 6 ay süresince eğitim alan R.S.'nin polise yönelik kanlı bir eylem için İstanbul'a gelerek bu 3 tetikçiyi bir araya getirdiği tespit edildi. Gaziosmanpaşa'da düzenlenen operasyonda da R.S. yakalanarak gözaltına alındı.

Polisteki sorguları tamamlanan 4 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber