Oslo'yu eleştiren MHP, 1999'da PKK'yla görüşmeye başlamış

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OSLO'YU ELEŞTİREN MHP 1999'DA PKK'YLA GÖRÜŞMEYE BAŞLAMIŞ

MHP'li Vural, ?Bizim dönemimizde İmralı'yla diyalog varsa açıklayın? deyince BDP'liler Öcalan'la görüşmeleri tek tek anlattı. Tartışmayı değerlendiren Ömer Çelik, ?Müzakere olduğu ortaya çıktı? dedi.

MİT Yasası görüşülürken BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın ?1999'da koalisyon hükümetinin Öcalan'la görüştüğünü? söylemesi yeni bir tartışma başlattı. MHP'nin de ortak olduğu hükümetle ilgili müzakere tartışmaları geçtiğimiz Perşembe günü Meclis Genel Kurulu'nda yapılan 67. birleşimin tutanaklarında yer aldı. MHP'li Oktay Vural ?Koalisyon Hükümeti döneminde İmralı'yla bir müzakere ve diyalogla ilgili siyasi anlamda bir görevlendirme olduğunu iddia eden varsa açıklamak şeref ve haysiyet sorunudur? derken, BDP'liler görüşmeler sonucunda idam cezasının kaldırıldığını ve 1999'dan 2004'e kadar silahların sustuğunu söyledi. Tutanaklarda şu ifadeler yer aldı:

Görüşme olduğu safsata değil

- HASİP KAPLAN: Burada açık açık söyledim, Koalisyon Hükümeti döneminde, 99 yılında görüşmeler yapıldı. Ben kendim gözlerimle gördüm. 99'da yaşandı, 2002'de yaşandı.

- OKTAY VURAL: Hatip, 99'da görüşmeler yaptığı safsatasını dile getirdi.

- HASİP KAPLAN: Safsata değil. Oktay,

Hasip Kaplan safsata konuşmaz.

- OKTAY VURAL: İstediğin kadar, ne varsa dök. Hangi bakanlarla görüştünüz?

- HASİP KAPLAN: İnkar etme.

Şeref ve haysiyet sorunudur

- OKTAY VURAL: Koalisyon Hükümeti döneminde İmralı'yla bir müzakere ve diyalogla ilgili siyasi anlamda bir görevlendirme olduğunu iddia eden varsa o görevlendirmeyi burada açıklamak şeref ve haysiyet sorunudur.

- HASİP KAPLAN: Madem istediniz söyleyeceğim. Sabri Ok, 99 yazında bir. Sizin İktidarınız dönemi. İki: Üç tane heyet buradan, Ankara'dan üç tane heyet İmralı'daki sorgulamalar sürecinde yer aldı. Hükümet olarak ayakta uyuyorsanız ayrı konu. ANKARA

Bahçeli idam protokolünü böyle imzaladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Twitter'da MİT Kanunu'ndaki değişikliğin Meclis'te yaşanan BDP-MHP tartışmasına yer verdi. İşte Çelik'in değerlendirmeleri:

İlk Kürtçe yayına MHP izni

- BDP'liler, MHP koalisyondayken MHP'li temsilcilerin İmralı'da Öcalan'la görüştüğünü söyledi. Bahçeli'nin Öcalan'ın idam edilmemesi protokolüne imza atması ve PKK'nın sınır dışına çekilmesinin bu görüşmeler sonucu olduğunu söylediler.

- MHP, sıfır terör sonucuna terörle mücadele sonucunda ulaşıldığını iddia etti bu zamana kadar. Ama bir müzakere olduğu ortaya çıkıyor. Nitekim Ergenekon sanığı bir orgeneralin Öcalan'a teröristlerin sınır dışına çekilmesiyle ilgili ?Bir kısmı içerde kalsın lazım olur' dediği ortaya çıkmıştı.

- Demokratik yaklaşımı mahkum etmeye çalışan refleksin başka yüzü çıktı ortaya. MHP ve BDP'nin tezleri birbirine karşı olmak yerine, birbirini tamamladı. BDP grupbaşkanvekili ilk Kürtçe yayına MHP'li koalisyonun izin verdiğini söyleyerek, o dönemi övdü. Tartışma iltifatlarla sona erdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber