Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin görüşmesi tartışmalı başladı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 12:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve 'kesintisiz eğitim' uygulamasına son veren kanun teklifini görüşüyor. Komisyon toplantısı, muhalefet ile iktidar partisi milletvekilleri arasında tartışmayla başladı.

Komisyon toplantısına çok sayıda CHP milletvekilinin gelmesi üzerine salon yetersiz kaldı. Bunun üzerine komisyon toplantısı KİT Komisyonu toplantı salonuna alındı. Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifle, Zonguldak Karaelmas Üniversite'sinin adının Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nin adının Abdullah Gül Üniversitesi olarak değiştirilmesi tekliflerinin birleştirilmesini önermesi gerginliğe neden oldu. CHP milletvekilleri, tekliflerin birleştirilmesine itiraz etti. Bunun üzerine salonda tartışma yaşandı. Komisyon üyesi olmayan CHP milletvekillerinin söz istemesi üzeren başkan, bu milletvekillerine tasarı üzerinde söz vereceğini söyledi. Buna da CHP'liler itiraz etti.

Değiştirilen salonun da dar gelmesi üzerine başkan, basın mensuplarını dışarı çıkarmak istedi. CHP'liler, basın mensuplarının dışarı çıkarılması istemine tepki gösterdi. Tartışma sonrası kameraların dışarı çıkarılmasına karar verildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün komisyona gelişine basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber