ÖSYM, sınav güvenliğini masaya yatırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Ali Demir bölgenin il sınav merkezi başkanları ile Şanlıurfa'da bir araya geldi. Ali Demir, yıllık faaliyetleri ve yapılabilecek çalışmalar üzerinde fikir alış verişinde bulunacaklarını söyledi. Demir, özellikle bölgede sınav güvenliği üzerinde duracaklarını kaydetti.

ÖSYM tarafından yapılacak YGS'ye sayılı günler kaldı. Son yıllarda ÖSYM'nin gerçekleştirdiği bazı sınavlarda kopya skandallarının baş göstermesi üzerine ÖSYM sınav güvenliğini hat safhaya çıkarıyor. ÖSYM Başkanı Ali Demir, Şanlıurfa'da ÖSYM il başkanları ile bir araya geldi. Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde çok sayıda bölge rektörünün de katıldığı toplantıda sınav güvenliği üzerinde durulacak. ÖSYM başkanları ile bölge bölge görüştüğünü aktaran Başkan Demir, Bu bölgelerde sınav güvenliği ile ilgili konularda yapılabilecekleri gözden geçireceklerini söyledi.

Kısa bir süre içinde sınav maratonunun başlayacağını hatırlatan Demir, ÖSYM olarak faaliyetleri değerlendirme ve karşılıklı bilgi paylaşımı amaçlı bir toplantı yaptıklarını dile getirdi. ÖSYM'nin köklü bir kurum olduğunu aktaran Demir, "37 yıllık bir kurum bu. Hepimizin hayatına yön veren, şekil veren sınavları gerçekleştiren bir kurum.? dedi. Demir, ÖSYM'nin düzenlediği sınavların hak ve adaleti tesis edici şekilde gerçekleşmesi için tüm sınav merkezi yöneticileri, akademisyenler ve tüm Türkiye'nin desteği gerektiğini ifade etti.

Bölgede sınav güvenliği hakkında titiz çalışmalar yapacağını kaydeden Demir, ?Bu bölgelerde konuştuğumuz konular özellikle göreve geldiğimiz günden beri vurguladığımız sınav güvenliğidir. Bu konuda tekrar yapabileceklerimizi gözden geçirmek ve özellikle 1 Nisan'da gerçekleştireceğimiz YGS olmak üzere diğer sınavlarda alacağımız tedbirlerin, görevlerin üniversitelerimizin ve MEB okullarının alması gereken tedbirleri değerlendiriyoruz.? ifadelerini kullandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu, toplantı için üniversitelerinin seçilmiş olmasını memnuniyet verici olarak değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber