Süt için ilk savcılkık soruşturması Ankara'dan

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 09:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Hükümetin ?Okul Sütü Projesi?nin uygulanmaya başlandığı gün, Türkiye genelinde çok sayıda öğrencinin hastanelere gitmek zorunda kalması, savcılık soruşturmasına dönüştü.

TOLGA ŞARDAN Ankara

Ankara Siteler'de süt içtikten sonra hastaneye kaldırılan öğrencilerden 6'sının velilerinin yaptığı şikayet üzerine savcılık soruşturma başlattı. Dağıtımı yapılan 2 paket süte el koyan savcılık, sütlerin kriminal polis laboratuvarında incelenmesi talimatını verdi.

Yurt genelindeki ilköğretim okullarında 2 Mayıs günü başlatılan öğrencilere süt dağıtımı uygulaması çerçevesinde bir çok öğrenci rahatsızlanarak hastanelere başvurdu.

6 veli şikâyetçi oldu

Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet sütlerin bozuk olduğu yönündeki eleştirilere tepki gösterirken, çıkan ilk raporlarda da öğrencilerin zehirlenmediği bilgisi verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, rahatsızlanan öğrencilerinin başvurusu üzerine olayla ilgili adli soruşturma başlattı.

Soruşturma, Ankara'nın Siteler semtindeki Uluğbey İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütleri tükettikten sonra rahatsızlanarak hastaneye başvuran 40 öğrenciden 6 öğrencinin velisinin bölge polis merkezine giderek şikayetçi olması üzerine başlatıldı. Savcılık, sütlerden 2 paketin örnek olarak alınması ve tahlil için Kriminal Polis Laburotuvarı'na gönderilmesi talimatını verdi. Polis, savcılık talimatı üzerine okuldan edindiği kutu süt örneklerine el koyarak tahlil için Kriminal Polis Laboravutarına gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber