SGK eğitim CD'leri okullarda

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle meslek liseleri ve dengi okullardaki öğrencilere, sosyal güvenlik sisteminin önemini vurgulamak amacıyla dağıtılan film CD'si tanıtıldı. SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, haftası dolayısıyla yapılan ve yapılacak etkinlikleri anlatmak için bir basın toplantısı düzenledi. Keskin, öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla 20 dakikalık "Güven ve Yarışçı Çocuklar" adlı animasyon filmi ve hikaye kitabının okullarda dağıtıldığını söyledi. Çocukların bu etkinlikle ailelerini sorgulama yoluna gideceklerini belirten Keskin, "Küçük yaşta sosyal güvenlik tabirini anlayacaklar. İnsanların SGK haklarından vazgeçmelerini engellemek istiyoruz. Sosyal güvenlik hakkını gasp etmek, herhangi bir eşyayı almak gibi." dedi.

20 Mayıs'a kadar çeşitli programlar düzenleneceğini kaydeden İl Müdürü Keskin, Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerini şöyle aktardı: "Kurumun hangi hizmetleri verdiğini ya da işverenlere hangi yükümlülükleri verdiğini tanıtıyoruz. Kahvehaneleri gezerek SGK ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapacağız. Lise 4'ten sonra çalışma hayatına dahil oldukları bu süreçte kendileri için SGK'nın ne anlama geldiğini öğrenmeleri için CD'leri veriyoruz. SGK, 74 milyonun kendi kurumudur. Bu kurumun sermayesi, vatandaşlardan oluşan bir yapıdır. Biz sadece emanetçiyiz."

Bunu bir hesap verme haftası olarak gördüklerini vurgulayan Mustafa Keskin, Türkiye'deki kayıtdışılığın azalması için bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. İşverenlere çalışanlarını sigortalaması konusunda çağrıda bulunan Keskin, "İşçiye sigorta yapılması ayrıcalık değil, bir haktır." dedi. İzmir'de en çok prim ödeyen 10 işverene ödüllerini verdiklerini de söyleyen Keskin, haftanın çeşitli seminer ve bilgilendirme toplantılarıyla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber