'Aile Sosyal Destek Programı' gelecek yıl Türkiye genelinde uygulanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, Karabük ve Kırıkkale'de pilot olarak uygulanan Aile Sosyal Destek Programı'nın, gelecek yıl Türkiye genelinde uygulanacağını ifade etti. Bozgeyik, artık devletin yoksulun, şiddet görmüş biri varsa ona ulaşarak destek vereceğini söyledi.

Kenan Bozgeyik, Kayseri'de kimsesiz çocuklarla birlikte fidan dikti. Programa, Kayseri vali yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Azmi Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli ile çocuklar katıldı. Erciyes Dağı'ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hatıra Ormanı'nda çocuklarla birlikte fidan diken Bozgeyik, çocukların elini tek tek sıkarak bir süre sohbet etti.

Fidan dikimi ile ilgili bilgi veren Süleyman Karadeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında ağaç dikimi işbirliği protokolü imzalandığını söyledi. Protokol kapsamında Kayseri'de 300 fidan dikimi yapıldığını belirten Karadeli, oluşturulan ormanlık alana fidan dikiminin de devam edeceğini açıkladı.

Müsteşar Bozgeyik, Kayseri'de başlatılan koruyucu aile uygulamasının bakanlık politikası olduğunu ve Türkiye genelinde yaygınlaştığını dile getirdi. Kayseri'nin örnek olduğunu anlatan Bozgeyik, ?Biz çocuklarımızın, devlete emanet edilen çocuklarımızın normal kendi ailesinde kalan çocuklar gibi ailelerin yanında kalması önceliğimiz. Bunu teşvik ediyoruz. Bunun dışında koruyucu aile faaliyeti var. Bu çalışmamızı da yaygınlaştırıyoruz. Birçok şehrimizde bu var ve yaygınlaştı. Ama Kayseri'nin ayrı bir özelliği var ve teşekkür ediyoruz. Ama asıl amacımız tüm çocuklarımızın kendi aileleri yanında olmasıdır. Olmuyorsa koruyucu aile ya da evlerde olmasını istiyoruz. Bizim hedefimiz yurtların tamamını boşaltıncaya kadar tempoyu devam ettirerek, koruyucu aile uygulamasını büyütmek.? dedi.

Bakanlığın yürüttüğü projelerin gelişerek devam ettiğini aktaran Bozgeyik, Aile Sosyal Destek Programı'nın Kırıkkale ve Karabük'te başladığını hatırlattı. Bozgeyik, pilot çalışmayı önümüzdeki yıl Türkiye'ye yaygınlaştıracaklarını dile getirdi. Bozgeyik, şöyle konuştu: ?Devletin hizmet sunumunun mantığını değiştirdik, talep odaklı değil arz odaklı oldu. Eğer bir yoksul, şiddet, işkence görmüş biri varsa devlet buluyor. Devlet bulacak. Sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşa alan taramasıyla ulaşılacak ve bunu temin edeceğiz. Burada memnuniyetle görüyoruz. Belediyemiz çalışma başlatmış. Bunu geliştireceğiz.?

Kenan Bozgeyik, ayrıca, gençlerin dikili ağaçları olması için yapılan çalışmayı önemsediklerini ifade ederek, bu ormanlık alanın oluşması, fidan dikiminde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bakanlık, Türkiye genelinde fidan dikimi ile ilgili 14 bin gencin 14 bin dikili fidanı olmasını hedeflemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber