Bursa'da 5 ayda 45 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl 83 sağlık çalışanının şiddet gördüğü Bursa'da bu yılın ilk 5 aylık diliminde 45 sağlık çalışanını şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi'nde sağlık personeline seminer verildi. Şiddet konusunun yanı sıra yasal düzenlemelerin ele alındığı toplantıda konuşan hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Bursa'da Toplum Destekli Polislerle zaman zaman bir araya gelerek çeşitli konularda eğitimler aldıklarını dile getirdi. Toplumun bilinçlenmesi açısından bu eğitimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Karadağ, eğitimlerde gerçekleşen şiddet olaylarının yanı sıra yasal düzenlemeler hakkında bilgi verildiğini kaydetti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdür Yardımcısı Murat Kubilay ise halkın kamu kurumlarına bakış açısını güzelleştirmeye çalıştıklarını belirterek, mahalle polisliği uygulamasıyla binlerce insana ulaştıklarını ifade etti. Kubilay, "Eğer sağlık çalışanları ile vatandaşımızın arasında bir sıkıntı varsa biz de onlara destek olmak zorundayız. Bizim aşamayacağımız bir mesele yok. Karşılıklı sevgi saygı, anlayışla her şeyin üstesinden gelebiliriz." dedi.

Polis memuru Süreyya Adal, Bursa'da sağlık çalışanlarına yönelik işlenen suçlar hakkında bilgi verdi. 2011 yılı içinde 83 adet olayın meydana geldiğini vurgulayan Adal, şunları dile getirdi: "Bu rakamın içinde sağlık çalışanları ve özel güvenlik bunun içinde yer alıyor. 8 hakaret suçu var, darp ve yaralama olayı 40 ve 35 de tehdit olayı gerçekleşmiş. Bunlar emniyete intikal eden olaylar. Bize gelmeyen olaylar da vardır. 2012 Mayıs ayının 15'ine kadar ise 4 adet hakaret, 22 darp olayı ve 17 adet tehdit olayı meydana gelmiş. Şu ana kadar 45 olay olmuş. Geçen seneki seviye çıkacak gibi görünüyor."

Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen şiddet olaylarına da değinen Adal, "2011 yılında 18 hakaret, 9 darp ve yaralama ve 4 adet de tehdit olayı ile 31 olay gerçekleşmiş. 2012'nin Mayıs ayı içinde de 6 hakaret, 7 darp ve 2 tehdit ile toplam 15 olayla mayıs ayına kadar geldik." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber