TBMM'nin 21 Haziran'a kadar çalışma saatleri belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 16:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nun 21 Haziran'a kadar çalışma saatleri belirlendi.

AK Parti, TBMM Danışma Kurulu'nun toplanamaması nedeniyle grup önerisini Genel Kurul'a taşıdı. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öneri lehinde yaptığı konuşmada, Meclis'in 21 Haziran'a kadar salı günleri 15.00-20.00, çarşamba ve perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışmasını öngördüklerini söyledi.

Canikli, bugün yarım kalan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı, bir üniversitenin adının değiştirilmesi ve iki yeni vakıf üniversitesinin kurulması ile eczane ve eczacılıkla ilgili düzenlemelerin bitimine kadar, yarın da bazı uluslararası anlaşmanın onaylanmasını içeren 10 yasa tasarısını görüşmeyi planladıklarını bildirdi.

CHP İzmir Milletvetili Aytun Çıray, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, ''AKP'nin milli bayramlar konusundaki niyetinin kötü'' olduğunu ileri sürerek, Danıştay'ın, 19 Mayıs'ın Ankara dışında hiçbir stadyumda kutlanmayacağı konusunda yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anlattı.

İktidarın derdinin, bayramların günün şartlarına göre kutlanması olmadığını savunan Çıray, ''Bilgi hırsızlığı mahkeme kararıyla tescillenmiş ve en son bu görece gerilmesi gereken bir kişi, Milli Eğitim Bakanı yapıldı. Korktuğu özgür Türkiye'dir. Kin ve nefret politikanızdan, hiçbir değer kurtulamıyor. Hedef, Cumhuriyet'ten bir rövanş daha almak'' dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, Meclis'in geçmişte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olabilmesi için kişiye özel düzenleme yaptığını ifade ederek, ''Başbakan muhtar bile olamayacak iken Başbakan oldu, şimdi de Cumhurbaşkanlığına talip. Başbakan, bugün 'tutuklu milletvekilleri formülü olmaz' diyor. Bu Meclis şahsınıza özel yasa yaptı. Bu süreçleri yaşamamış gibi karşı çıkıyorsunuz. Nedir bu çifte standardınız- Tutuklu milletvekilleri sorunu, Meclis'in, bizim ve yeni anayasanın sorunudur. Biz bunun peşini bırakmayız. Bu milletvekilleri tutuklu olduğu sürece Meclis de tutuklu olacak'' diye konuştu.

-''Zorbalık düzeni'' tartışması-

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''sataşma'' olduğu gerekçesiyle söz alarak, CHP'li Çıray'ın ''zorbalık düzeni'' ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Canikli, ''Bu sistem milletimiz tarafından dizayn edilmiştir. Millet görevi AK Parti'ye vermiştir. Zorbalık düzeni dediğiniz milletin kendi düzenidir. Milletin defalarca onay verdiği ve hayata geçirdiği düzendir. İfade edilen sakat bir mantıktır. Millete hakaret eden, onu yok sayan ve görmeyen, millete tepeden bakan hasta ve sakat bir mantıktır. İlla zorba düzeni görmek istiyorsanız biraz gerilere gidin'' dedi.

CHP'li Çıray da ''sataşma'' gerekçesiyle söz alarak, ''Yüzde 51 milletin ta kendisidir. Siz 12 Eylül zorbalık düzeninin devamısınız. Bu ülkeye bal gibi sivil darbe yaptınız'' diye konuştu.

AK Parti'li Canikli ise yeniden söz alarak, ''Bir milletvekiliniz kongrede konuşmak için kürsüye yürüdü, yaka paça dövülerek, tekme tokat dışarı atıldı. Zorba arıyorsanız, buna örnek görmek istiyorsanız alın en ala örnek. Ayıptır. Milletin kararına saygı duyacaksınız. Millet sizin gibi düşünmüyor'' sözleriyle karşılık verdi.

Konuşmaların ardından grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısı ile uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren bazı tasarılar gündemin ön sıralarına çekildi.

Genel Kurul, bugün yarım kalan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi, iki yeni vakıf üniversitesi kurulması ve bir üniversitenin de adının değiştirilmesi ile eczane ve eczacılıkla ilgili düzenlemeler, yarın da bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren 10 yasa tasarısı yasalaşıncaya kadar çalışacak.

TBMM Genel Kurulu, 21 Haziran'a kadar salı günleri 14.00-20.00, çarşamba ve perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışmalarını sürdürecek.

Genel Kurul'da daha sonra, Afet Riski altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber