Memur-Sen'den Kamu-Sen'e cevap: Günü birlik eylem yapmayız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen, Kamu-Sen'in yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Kamu-Sen bugün yaptığı açıklamada, "Ahmet Gündoğdu yüreği yetiyorsa eyleme destek vermeli" demişti.

Ahmet Gündoğdu ise bugün yaptığı açıklamada, yüzde 3+3 teklifi sonrasında ülke genelinde kitlsesel eylem gerçekleştirdiklerini; KamuSen ve KESK'in belirlemiş olduğu eylem tarihinin ise yanlış bir tarih olduğunu belirtti. Görüşmelerin 21 Mayıs'ta sona ereceğini ancak Kamu-Sen ve KESK'in 23 mayıs'ta iş bırakma eylemi yapacağına dikkat çekilen açıklamada "Amaç siyaset kurumunun dikkatini çekmek olmalıdır" denildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Kamu İşveren Heyeti'nin teklifini Memur Sendikaları Konfederasyonları Heyeti'ne sunduğu gün, Memur-Sen'i ziyaret eden Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Mayıs günü, KESK ile beraber gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemine davette bulunmuştur. Buna karşılık Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 21 Mayıs'tan sonra yapılacak eylemlerin sonuç getirmeyeceğini, 21 Mayıs'tan sonra yapılacak eylemin siyaset kurumu yerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na yönelik yapılmış olacağını ifade etmiş ve ertesi gün (15 Mayıs Salı) gerçekleştirecekleri eyleme davet etmiştir. Ancak, Kamu-Sen tarafından, Memur-Sen eylemine katılacakları yönünde bir cevap gelmediği gibi katılım da gerçekleşmemiştir.
Toplu sözleşme sürecinde, siyaset kurumuna yönelik eylem yaparak istediğini alma yolunu izlemek yerine, masadaki görüşmelerin bitmesinin ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na yönelik gerçekleştirecekleri eylemin anlamsızlığını, bizim ısrarla dile getirmelerimiz sonrası gören Kamu-Sen, yeni bir taktikle bizi iş bırakma eylemine davet etmiştir.
Memur-Sen, toplu sözleşme süreci dahil her olayda, eylem planlarını alternatifleriyle hazırlamakta; yeri ve zamanı geldiğinde hayata geçirmektedir. Kamu İşveren Kurulu'nun masaya getireceği her türlü teklife karşın bizim eylem planımız yapılmıştır. Günü birlik eylem planları içinde olmadığımız, yaptığımız eylemlerin başarıya ulaşmasından anlaşılmaktadır.
Toplu sözleşme sürecine yönelik eylem planlarımız da yetkili kurullarımız tarafından alınmıştır. Bu planın ilk aşaması gerçekleştirilmiş ve amacına ulaşmıştır. Başkalarının başarısız eylem planlarını ört bas etme girişimlerine alet olacak bir etkinliğin içinde olmayacağımız, ortadadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber