19 Mayıs kutlanıyor.../ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

ANKARA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençlerle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen Bakan Kılıç, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Misaki Milli Kulesi'ne geçen Bakan Kılıç, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bakan Kılıç, deftere şunları yazdı:

''Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin Büyük Önder'i Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı'nı başlattığınız ve bir daha o günlerin yaşanmaması arzusuyla gençlere bayram olarak bıraktığınız bu kutlu günde Cumhuriyetimizi emanet ettiğiniz Türk gençliği ile huzurlarınızdayız. 'İşte benim doğum günüm' dediğiniz 19 Mayıs tarihi bütün gençlerimiz için emanete sahip çıkma şuurunu yenilemenin adıdır. Gençlik sağlam bir irade, büyük bir kararlılık, sarsılmaz bir inanç ve geri dönüşü olmayan kuvvetli bir şuurla izinizdedir. Her bayram coşkusu tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancımızı pekiştirmektedir. Bu bilinçle, Türkiye'nin geleceğini aydınlatan gençlerimizle birlikte sizi büyük özlemle, minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.''

Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Anıtkabir'den ayrılarak ''30. Uluslararası Gençlik Haftası'' etkinliklerinin gerçekleştirildiği Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti.

Bakan Kılıç, burada stantları gezerek etkinlikleri takip etti.

Başkentte gençlik yürüşü ve şöleni

Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri ile milli eğitim il müdürlüklerinin yanı sıra Ankara Kulübü Seğmenleri ve Ankara Üniversitesi'nin organizasyonuyla 19 Mayıs Stadyumu'nda bir araya gelen gençler, buradan Ulus'taki Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı izcilerin tüm illeri temsilen 81 Türk bayrağı taşıdığı yürüyüşte, bisikletli gruplar da yer aldı.

Cumhuriyet Bulvarı'nı takip ederek Ulus'taki anıta gelen gençler, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okudu.

Yürüyüşe katılanların alana girdiği sırada, Atatürk Anıtı'na çelenk koymak isteyen bir grup İşçi Partili ile buna izin vermeyen polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Samsun'da Bandırma Vapuru simgesi karaya çıkarıldı

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a gelişini sembolize eden bayrak, Kurtuluş Yolu'ndaki Bandırma Vapuru'nun simgesi iskeleden karaya çıkarıldı.

Türk Yıldızları öğrencilerle buluştu

Bafra Fatih İlköğretim Okulu Havacılık Kulübü öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Çarşamba Havalimanı'nda bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait süpersonik F-5 tipi uçaklar ile Solo Türk F-16 uçağını inceledi.

Uçaklar hakkında pilotlardan bilgi alan, akrobasi gösterilerinin nasıl yapıldığını öğrenen öğrenciler, pilotlar ve gösteri uçaklarıyla fotoğraf çektirdi.

İstanbul

Taksim Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Bu arada, törene katılan bir grup DSP'li, Güzey'in Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra, tören sunucusunun saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı'nın okunmasına geçilmesini anons etmesine tepki gösterdi.

Öte yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce, ''Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü'' düzenlendi.

Galatasaray Meydanı'nda başlayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey ile çeşitli kurumların temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş, Taksim Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüş sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bando takımı tarafından marşlar çalınırken, öğrenciler de dev Türk bayrağı taşıdı. Tören, saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

DİĞER İLLERDEKİ KUTLAMA PROGRAMLARI

ANTALYA:

Antalya'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a da kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na girişi sırasında kalabalık bir grup tepki gösterdi.

Aralarında CHP'li ve İP'lilerin de bulunduğu grup, Günay meydana geldiği sırada sloganı attı. Meydandaki kutlamalar sağanak yağmur nedeniyle yarıda kesildi ve Atatürk Spor Salonu'na alınarak burada devam etti.

İZMİR:

Resmi kutlama ve etkinliklerin dışında, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi ve Demokratik Sol Parti üyeleri 13.00'te Türk bayrakları ve karanfillerle İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp, Cumhuriyet Meydanı'na yürüyecek.

5 km'lik 19 Mayıs Yol Koşusu düzenlenecek, bisiklet turu yapılacak. Mor ve Ötesi müzik grubu da 21.00'de Gündoğdu Meydanı'nda konser verecek. Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği kutlamalar kapsamında 16.30'da Karşıyakalılar ellerinde bayraklarıyla Belediye Bandosu eşliğinde İstasyon Meydanı'ndan İskele'ye kadar yürüyecek. Buca'da ise Haluk Levent Buca Stadı'nda konser verecek.

SAMSUN:

Atatürk'ün Bandırma Vapuru'yla Samsun'a çıktığı 19 Mayıs günü kentte halkın katılımıyla doğum günü pastası kesilecek. Kent meydanında doğum günü kutlamaları, ışık, ses gösterileri ve sanatçıların vereceği halk konserleriyle sona erecek. Türk Yıldızları akrobasi gösterileri yapacak.

CHP resmi törende yok

CHP, 19 Mayıs'taki resmi törenlere katılmayacak. İllerde ayrı program yapmak isteyen CHP yönetimleri 3 gündür valiliklerden izin almaya çalışıyor. CHP yönetimi, alınan karar doğrultusunda Ankara'daki Anıtkabir'e çelenk koyma töreninde de yer almayacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, ?İllerdeki kutlamalar, Gençlik ve Spor İl Müdürleri başkanlığındaki heyetin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlıyor. Örgütlerimiz başkanlığını ?müdür' seviyesindeki bir görevlinin yaptığı heyette yer almayacak. Kendi çelenk koyma törenlerini kendileri gerçekleştirecek. Anıtkabir'de bakan seviyesinde yapılacak çelenk koyma törenine de katılmayacağız. İl örgütümüz günün ilerleyen saatinde Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün huzuruna çıkacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber