Simav'da TOKİ konutlarında depremi hissetmiyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Simav'da bazı vatandaşlar 2009 yılından bu yana yaşadıkları 4 büyük deprem ve 30 bini aşkın yer sarsıntısı nedeniyle evlerine girmeye korkarken, TOKİ'nin Muradınlar Mahallesinde yaptırdığı 928 konutta oturanlar ise depremi hiç hissetmiyor.

TOKİ konutlarına geçtiğimiz Kasım-2011'de yerleşen depremzede Simavlılar ilçe merkezi ve köylerdekilerin aksine geceleri deliksiz bir uyku çekiyor.

9 Şiddetinde depreme dayanıklı bir şekilde yapılan konutlara yerleşmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren depremzede Simavlılar, kendilerine bu olanakları sağlayan devlete ve hükümete teşekkür ederken, hak sahibi olduğu halde halen ilçe merkezinde oturmaya devam eden hemşerilerine depremi dert etmemeleri için çağrıda bulunmayı ihmal etmiyorlar.

TOKİ konutlarının değerinin 16 Nisan 2012'den sonra meydana gelen en küçüğü 4,7, olmak üzere en büyüğü 5,1'lik 7 büyük depremde daha iyi anlaşılır hale geldiğine vurgu yapan Simavlı depremzedeler, son depremler ve devam eden artçı sarsıntıların TOKİ konutlarındaki doluluk oranını artırdığını ve buna paralel olarak da kiralarında yükselmeye başladığını bildirdiler.

Deprem korkusu çekmeden yaşadıkları TOKİ konutlarının bulunduğu Muradınlar mahallesinde karşılaştıkları ulaşım başta olmak üzere çevre düzenlemesi ve bazı eksikliklerin keyiflerini kaçırdığına vurgu yapan depremzedelerden Safiye Çağlar, ?Önceleri Esenevler mahallesinde oturuyordum. Evim hasar gördüğü için TOKİ konutlarına kiraya çıktım. Ancak ulaşım başta olmak üzere iletişim, çevre düzenlemesi gibi bazı problemlerimizin çözülmesi gerekiyor. Depremden korkusuz bir yaşam sürüyoruz. Ancak sorunlarımız bizi huzursuz ediyor? dedi.

Birsen Bozdağ, ?Depremi dert etmiyoruz. Çünkü depremleri hissetmiyoruz. TOKİ'deki konutlarımızda çoluk çocuk güvenle oturuyoruz. Ancak ulaşım başta olmak üzere telefon, internet, yollarımız ve çevre düzenleme çalışmaları gibi bazı konulardaki aksamalar bizi derinden üzüyor. Bunlara çare bulunduğu takdirde kendimizi Simav'ın şanslıları olarak göreceğiz? dedi.

Yıldız Zeybek, ?Depremi hissetmediğimiz doğru. Deprem olduğunda Simav halkı sokaklara dökülüyor. Biz TOKİ konutlarında hissetmiyoruz. Ancak ulaşım başta olmak üzere iletişim ve çevre düzenleme çalışmalarının söz verildiği halde yerine getirilmemesi bizi ve ailemizi etkiliyor? dedi.

Ali Şimşek, ?Depremi hissetmediğimiz doğru. Geceleri derin bir uyku çekiyoruz. Ancak eksikliklerin söz verildiği halde giderilmemesi bizi üzüyor? dedi.

Ali Osman Sağlam, ?Ben işsiz bir vatandaşım. Geçimimi hamallık yaparak sağlıyorum. Deprem konusunda kafamız rahat. Ancak ulaşımdaki aksamalar büyük bir dert? dedi.

İsmet Atak, ?Depremi korkusuz atlatıyoruz. Ancak ulaşım bizim için çok büyük bir sorun. Son depremlerden sonra doluluk oranı da giderek artıyor. Kiralar da yükselmeye başladı. TOKİ'ye ilgi her geçen gün artıyor. Ben burada konutu olup da gelmeyenlere şaşıyorum. Ve kendilerini daha güvende hissetmeleri için konutlarında oturmaya davet ediyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber