Bakan Yıldız'a yumruk atan öğretmenin mesleğe dönme talebi reddedildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de 2010 yılında Şırnak'ta şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın cenazesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atan Şahin Şimşek'in, mesleğe dönmek için Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı davadan ?Ret' kararı çıktı.

Olayı ve yaşadıklarını İHA muhabirine anlatan Şahin Şimşek, ?Benim yapmış olduğum olayın, herhangi kurum veya kişilerle, ülke yönetiminin gelişmesi ile ilgili mücadele eden insanlarla uzaktan yakından alakası bulunmuyor? diye konuştu.

?Yaptığım olay tamamen kişisel? diyen Şahin Şimşek, yaptığı hareketi, ?Milli meselelerde bir takım hisler taşıyan insanların verebileceği küçük bir tepkiden ibarettir? diye yorumladı.

Şahin Şimşek, 19 Nisan 2010 yılında Kayseri'deki Kartal Şehitliği'nde yaşanan olayı şu şekilde anlattı:

?O gün derse girdiğimde öğrencileri göremedim ve kendimi adeta şehitlikte gibi hissettim. Gitmeme gerek yoktu aslında. Ancak öğrenciler şehitliğe gidince onları yönetmek ve sorumluluk duygusu ile birlikte ben de şehitliğe gittim. Öğrencilerin başına yanlış bir iş gelmemesi için ben de gittim. Bundan daha normal bir duygu olamaz.

Çocukların şehitlikte kaybolduğu andan itibaren bende bir baskı oluştu. Derse geç kalma, okul idaresinden fırça yeme, okul idaresinin uygulayacağı baskılar aklıma gelince bunalmıştım. Bir de uzun yıllar üzerimde taşıdığım hastalık nedeniyle kendimi kaybetmiştim.?

Yargılama sırasında kendisi hakkında verilen rapora isyan eden Şahin Şimşek, ?Verilen raporda ?Ömür boyu sağlıklı değildir. Ancak olay esnasında sağlıklı' raporu verecek kadar kendi mesleklerini hüsrana uğratmışlardır. Şimdi bu hüsranın yükünü de bir öğretmenin üzerine yüklemek, bu durumun içinden çıkmasını sağlayacak bilim adamlarının, vereceği raporun ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum? diye konuştu.

Yaptığı davranışın doğru olarak nitelendirecek hiçbir tarafının bulunmadığının altını çizen Şahin Şimşek, ?Devletin yetiştirdiği, belirli bir kademeye gelen güzel bir insanın, yine güzel bir insan olan öğretmen tarafından yumruklanması hoş bir örnek değil? ifadesinde bulundu.

Yaptığı hareketin doğru olduğunu düşünmediğini yineleyen Şahin Şimşek, şu şekilde konuştu:

?Benim arkamda herhangi bir örgüt yok. Başkaları söyledi diye böyle bir eylemi gerçekleştirmedim. Hastalığımı yok sayan, lehimde olacak bütün her şeyi yok sayan hukuk sisteminin varlığı ile birlikte benim de normal bir insan gibi davranmamın mümkünatı yok. Mesleğe geri dönüş için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açmıştım. Aylar süren dava sonrasında ?Ret' kararı verildi ve ?Gerekçeli kararın açıklanmaması kararı' ile denildi. Mesleğe dönme konusunda herhangi bir engelim olmamasına rağmen mahkeme başkanı bu şekilde karar verdi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber